Floor schaakt Door #52: Beker Paul Keres vs Caïssa, 4-0

Floor schaakt door

De bekerwedstrijd Paul Keres vs Caïssa, 4-0.

Vanuit het verre Costa Rica appte Evert me een dag voor de wedstrijd of ik zou willen invallen voor de beker. Maar natuurlijk. Ik retourneerde met “ dat is me een eer en genoegen.” Hoe lang geleden zou het wel niet zijn overigens dat ik voor de beker voor Paul Keres uitkwam? Meerdere van onze top guns konden niet en voor deze keer kwamen ze kennelijk bij mij uit. Ik informeerde bij gelegenheidsteamleider Peter of hij de mail die hij rond gestuurd zou hebben dienaangaande, althans zo veronderstelde ik, wilde doorsturen. Maar nee, hij trok lootjes om het toeval te laten bepalen! Wel mocht ik mijn voorkeur voor een bord opgeven. Als onderdeurtje van het team koos ik maar voor vier. Werd er nog beraadslaagd over de verdere opstelling? Welnee, Peter liet het lot verder bepalen door de lootjes.
Duidelijk is er hier sprake van een cultuurverschil met de oudere jongeren van het tweede die zich vooraf toch wel “ wat drukker” maken. Maar het kan natuurlijk ook dat deze ontspannen benadering vooral wordt ingegeven door het flinke verschil in speelsterkte tussen beide teams.

Het zag er in de wedstrijd vanaf den beginne florissant uit. Niels zette een aanval op touw tegen de voorman van Caíssa, FM Bezemer. En wist tenslotte in een gelijkstaand eindspel de vis nog binnen te hengelen. Joris aan twee had het moeilijk vanuit de opening. Maar een afzichtelijke blunder bezorgde hem nog een vol punt. Naast mij serveerde Peter een ace vanuit de opening, behoudens een enkele zet.
Zelf kreeg ik een pion cadeau in een gelijke stelling en wist een interessant toreneindspel te winnen.

In de viewer zijn mijn analyses te vinden.

 

2 thoughts on “Floor schaakt Door #52: Beker Paul Keres vs Caïssa, 4-0

  1. Wederom dank, Dirk, voor je 52e Floor schaakt Door. Je geeft interessante analyses en dat alles in prachtige bewoordingen. Heel mooi.

  2. Fraai, Dirk!

    Ik zat donderdag nog wat te mopperen over de teloorgang van het beleefdheidshalfje, maar ik heb helemaal geen recht van spreken: https://paulkeres.nl/?p=531. Kennelijk geen item in de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *