Uit de PK-archieven: het OKU 1995 (6 en slot)

En alweer het laatste rondebulletin van het OKU 1995 van de hand van Hans. Van deze ronde kan ik de potjes van Marijke en van Jan aanraden. Maar is dat eigenlijk niet altijd zo?

ROOBOL WINNAAR
Zo is het een en ander wel heel snel bekend geworden, zoals de prijswinnaars in groep 2. De vier kandidaten begrepen dat een remise een flink bedrag op zou leveren. Remise in resp. 0, 5 en 6 zetten. Mark Vink voegde zich snel bij de winnaars met een overwinning. 5 mensen ex aequo op de eerste plaats dus: Mark Vink, Peter van Capelle, Jan Willem Jansen, Michel van Bruijnsvoort en Antonio Carretero de Jong. Mark Vink eerste op weerstandspunten!

Dennis Helvensteijn toucheerde bliksemsnel de Grand Prix-prijs door een korte remise. Dennis werd door Sven Bakker op zijn juiste waarde geschat.

Jaap de Jager had niet veel zin meer. Toen hij na 17 zetten aangekrant stond, gaf hij erg vroeg op.

 

Sanchez is een drinker vermoeden wij. Hij won de tweede fles wijn! Alweer erg snel gespeeld. Jammer dat het einde van de partij bij geen van beide notaties te lezen was, dus dat is niet accuraat. De uitslag wel.

 

In groep 1 vallen de volgende beslissingen. Met een fraaie truuk won Joost Hoogendoorn van Gerhard Schebler. Daarmee eindigt hij op vijf punten. Martin Roobol en Harmen Jonkman eindigen ook op 5 punten na een remise. Bas van der Plassche won van Herman Grooten schaarde zich daarmee onder de winnaars. Deze zijn: Harmen Jonkman, Martin Roobol, Joost Hoogendoorn en Bas dus. Op grond van weerstand mag MARTIN ROOBOL zich een jaar lang open kampioen van Utrecht noemen.

Martin Roobol 5 jaar later (foto Cathy Rogers)

 

Joost Hoogendoorn (achter de witte stukken rechts) in 1998. Foto KGRSL.

Spectaculair potje in de tweede groep.

 

PK’er B. Karstens toucheerde eindelijk zijn eerste punt.

 

Marijke slaat keihard toe.

 

Marijke in 2014 (foto OZU).

Dirk Floor rondt zijn merkwaardige OKU af met een remise tegen E. Schmittdiel.

 

Bettman eindigde zoals hij begonnen was: een partij een schoonheidsprijs waardig!

 

Jan Bettman (links), enkele jaren later.

Een mooi fragment uit ronde 4:

 

Speciale prijzen zijn er voor Eric de Haan :schoonheidsprijs groep 1 voor zijn partij tegen Herman Grooten. Peter van Capelle won de schoonheidsprijs in groep 2 voor zijn partij tegen Mark Vink. Jan Bettman won de partij voor de spectaculairste partij meteen al in de eerste ronde tegen Ruud Janssen. De pechprijs in groep 1 ging naar Dirk Floor voor zijn gehele oeuvre. De pechprijs in groep 2 was een prooi voor Johnny Cornelisse. Mark Vink won als beste jeugdspeler een halfjaarabonnement op Schaaknieuws.

Tot ziens in 1996: 9 t/m 11 juni!!!

De eindstand inclusief Keresianen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.