Uit de PK-archieven: het OKU 1995 (5)

Deel 5 van 6. Fraaie partijen van huidige Keresianen Xander, Pascal, Jan, Anton en Dirk, met bij elk van hen herkenbare elementen! En voor wie vol verbazing het topduel Schebler – Van Blitterswijk naspeelt: in 1995 was er nog niet zoiets als increment, dus ik vermoed dat het mishandelde eindspel iets met de klok te maken had.

HET BED VAN HANS
Zo mensen, het gaat allemaal erg spannen worden. In de vijfde ronde zijn een paar koppen gerold, desondanks zijn er nog flink wat gegadigden voor de prijzen.

Eckhard Schmittdiel werd kundig opgebracht door Harmen Jonkman.

Harmen Jonkman een jaar later (foto Cathy Rogers)

 

De snelste overwinning in groep 2 kwam op naam van het slachtoffer van de vorige ronde.

 

Xander Wemmers nam M. Kubbenga snel te grazen. Die had al snel zwaktes gecumuleerd in zijn pionnenstructuur.

 

Winnende koningswandel.

 

Jan van Eck was vanochtend hierheen gefietst in trans. Hij bedacht de volgende opening onderweg. Ziet hoe zoiets zijn vruchten afwerpt.

 

Anton Rosmüller heeft dit jaar Paul Keres vaarwel gezegd, maar hij heeft zo goed gespeeld, dat hij ze allemaal achter zich laat. Ditmaal werd J. Nooijen in een Benoni verslagen.

Anton in 2000 (foto Cathy Rogers)

 

Dirk Floor speelt een maf OKU. Eerst twee knalgewonnen partijen vergooid en nu dan weer in prima stijl een goede overwinning.

 

Dat het in de top niet alleen maar mooie partijen zijn, maar dat er ook gewerkt moet worden, bewees Gerhard Schebler.

 

Stefan van Blitterswijk in 2000 (foto Cathy Rogers).

Lieve Noor, hoe staan we ervoor: in groep I hebben Schebler, Roobol en Jonkman 4,5 punt. Schebler heeft op papier in Hoogendoorn (4 punten) een wat zwakkere tegenstander dan de andere twee, want die moeten tegen elkaar. Vierpunters zijn Grooten, B. van de Plassche en Rosmüller.

Wij zetten ons geld op Schebler. Niet omdat hij zo sterk is, maar vanwege de Legende van het bed. Vetemaa was winnaar in 1993 en Glek in 1994. Tijdens het toernooi hebben ze bij Hans Sandbrink gelogeerd in hetzelfde bed. U begrijpt: Schebler slaapt in hetzelfde bed. In groep II vier favorieten. Van Capelle, J.W. Jansen, Van Bruynsvoort en A. Carretero de Jong met 4,5 punten. Spannend.

Eveneens spannend het gevecht om de grand prix: Helvensteijn verloor en staat nog steeds op 13,5, terwijl K.L. Baak won en op 12,5 punt staat.

Nog een partij van Dirk, uit ronde 2.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.