Uit de PK-archieven: het OKU 1995 (3)

Ronde 3 van 6. Wat mooi is, is subjectief, maar ik werd wel vrolijk van Doggers – Verholt en het fraaie gevecht Schebler – Wemmers. Ergens komende week ronde 4.

VEEL PARTIJEN
Deze ronde was PK-speler Thailo van Ree als eerste klaar in groep 2. Hij snoepte een paar pionnen in de opening, wat voor zijn tegenstander voldoende was om op te geven.

 

De snelste overwinning in groep 1 van Gerard Verholt kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ogenschijnlijk niets aan de hand en dan, pats Pg5 en opgeven.

 

Gerard Verholt in 2001 (foto Cathy Rogers)

Dennis Helvensteijn is favoriet voor de Grand Prix, maar door de nederlaag tegen Schmittdiel is het nog erg erg spannend.

 

Overzicht Grand Prix: 1. D. Helvensteijn 12,5, 2. D. Vink 11,5, 3. S. Bakker 10,5.

Dennis Helvensteijn in 2001 (foto Cathy Rogers)

Hoezo onstuitbare aanval?

 

PK-er helaas onder de wals geraakt.

 

Na 3 ronden gaan in groep 1 4 mensen met 100% aan de leiding: Harmen Jonkman, Gerhard Schebler, Alexander Berelovich en Martin Roobol. Er zijn zes achtervolgers met 2,5 punten. In groep 2 hebben Mark Vink, Cees Stap, Antonio Carretero de Jong 100%. Ook zij hebben de hete adem van 6 volgers op 2,5 punt in de nek.

Lekkere loper op h8!

 

Een van de oudste PK-spelers en voormalig OKU-winnaar (een van het allereerste uur) sloeg weer eens toe als vanouds.

De bijna 54-jarige Peter Monté verdeelt z’n aandacht tussen zijn eigen partij en die van Dirk de Beer (op de rug gezien) en Michiel Hochstenbach tijdens de (trainings)wedstrijd Paul Keres 1-Paul Keres 2 op 11 september 1993 in een tent op het Ledig Erf.

 
 

Hierbij een echte vechtjassenpartij tussen een stel titelkandidaten van dit jaar. Vorig jaar eindigden ze gelijk op de derde plaats als wij ons niet vergissen. Wemmers ging ten onder in het verre eindspel.

 
 

Ingestuurd voor de schoonheidsprijs:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.