Uit de PK-archieven: het OKU 1995 (1)

Fysiek schaken zal nog even duren, dus we nemen weer een duik in het archief. Dit keer het OKU 1995, met weer veel bekende namen en een hoop leuke partijen. Kennelijk was 1995 het eerste jaar van de (be)duvelprijzen! Over die prijs las ik nog een geweldige anekdote van Jan van Eck, maar dat komt bij een ander OKU. De vlot geschreven verslagen zijn van Hans Sandbrink. Van ronde 1 kan ik de partij Janssen – Bettman van harte aanraden.

RONDE 1: WEER VAN START
Zo, het 22e OKU is van start gegaan met 131 deelnemers, 61 deelnemers in groep 1 en 70 deelnemers in groep 2. Hopelijk produceren jullie allen bij elkaar een heleboel mooie partijen. Weest niet bevreesd om partijen in te leveren voor een schoonheidsprijs of een spectaculaire partijen prijs. We hebben ze voor beide groepen. In de eerste ronde zijn kennelijk nog niet veel mooie partijen gespeeld, want nog niemand heeft zijn partij ingeleverd. Dus, grijp je kans…

Naast de eerdergenoemde prijzen is er ook een prijs beschikbaar geteld door Café Ledig Erf, voor degene die het zwaarst beschwindeld is, of die het meeste pech heeft gehad. Als je denkt hiervoor in aanmerking te komen, laat het de wedstrijdleiding weten.

Dan nu de interessantste partijen van de eerste ronde.

De snelste overwinning in groep 1 komt op naam van M. Roobol. Al na een half uurtje was de volgende partij gespeeld.

 

Even later volgde de eerste overwinning in groep 2.

 

Gommers dacht een pion te snoepen tegen Schmittdiel, maar kwam bedrogen uit, zoals zovaak bij mensen die materie boven de geest prefereren, Schmittdiel ving zijn dame!

 

Eckhard Schmittdiel (1994, foto Heinz Josef Ullrich)

R. v. Wessel sloeg hard toe in de volgende partij.

 

Ook Wim van der Fliert won op aardige wijze met een kleine combinatie, die een stuk opleverde.

 

Jan Bettman zou Jan Bettman niet zijn, als hij niet weer een fraaie wilde partij op het bord zou brengen.

 

Ruud Janssen een jaar later (foto Cathy Rogers)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.