Uit de PK-archieven: het OKU 1997 (5)

Deel 5 van 6. Zie voor eerdere afleveringen: 1, 2, 3 en 4. In de tekst komt een Grand Prix voor, dat is niet de opening maar een speciale prijs voor de beste score bij de weekendtoernooien van Soest, Bussum (bestaan allebei niet meer) en Utrecht.

HITCHCOCK-TAFERELEN
Pfffft, dat was spannend. Aan bord 1 speelde Floor een vechtpartij tegen Erik van den Doel, maar moest helaas het onderspit delven. Erik met 5 uit 5 aan kop! Eric de Haan blijft het goed doen. Hij won zeer gedecideerd van Rudy van Wessel, toch de winnaar van het Computerijtoernooi dit jaar.

 

Eric de Haan in 1998 (foto www.oudzuylenutrecht.nl)

Khenkin en Ye speelden ping-pong met het punt. Khenkin begon goed, verloor ergens zijn dame voor weinig compi en schwindelde weer terug naar de volgende stelling. Hij claimde hier remise en dat werd door de wedstrijdleiding gehonoreerd. Geschocked berustte Ye.

 

Marc Jonker versloeg Jos Nooyen in een typische Franse partij. Aan de schoonheidscommissie om te beoordelen of het mooi was.

 

Marc Jonker (2001, foto Cathy Rogers)

De snelste overwinning in groep 2 kwam tot stand middels een verongelukte Morra. Hoeveel slachtoffers zijn er al niet gevallen door deze opening?

 

De snelste in groep 1 was een overwinning op vliegende keep Thailo van Ree. Erik van den Dikkenberg laat geen spaan van de keep heel.

 

Een fraaie finish: door de witspeler als schoonheid ingediend.

 

Jelmer Jens (2000, foto Cathy Rogers)

En wat te denken van de volgende damekrachtzet (zet 27) van Evert van Heel?

 

PK-er Ed Verstraete hakt er lustig op los. Schoonheidsprijs?

 

Stellwagen strikes again. We gaan toch geen 10-jarige winnaar in groep 2 krijgen? Dat zou fantastisch zijn. Zie zijn solide spel:

 

Jeroen Blokhuis en Henk Mannen maakten er weer iets heel moois van:

 

Jeroen Blokhuis (2001, foto Cathy Rogers)

En nog een mooie hakpartij:

 

In groep 1 gaat Erik van den Doel alleen aan kop (5 uit 5) gevolgd door plaatselijke favoriet Eric de Haan met 4,5. Verder 6 spelers met 4 punten, de IGM’s Igor Khenkin, Rongguang Ye en Peter Szekely, en Marc Jonker, Michael Wunnink en Merijn van Delft. Daniël Stellwagen en Rogier Luynenburg gaan in groep 2 aan kop (4,5 uit 5), eveneens gevolgd door 6 kapers op de kost, nl. Minko Pieters, Klaas Veldhuijsen, F. Meis en de PK-ers Ed Verstraete, Dimitri Hendriks en Leo Woning.

Ye wint dus de Grand Prix van Soest, Bussum en Utrecht!!!!

Ondertussen vergadert de schoonheidscommissie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.