Uit de PK-archieven: het OKU 1997 (3)

Rondebulletin 3 van het OKU 1997, ontleend aan PKB 21-6. Ronde 1 vind je hier en ronde 2 hier.

3 GROOTMEESTERS, 3 REMISES
Bovenstaande kop is duidelijk: de drie grootmeesters konden niet winnen. Ye remiseerde met E. Hartmans, Szekely met G. Veltkamp en Eric de Haan bleef in een heroïsche verdediging overeind tegen Khenkin. Van den Doel, Jonker en Van Wessel profiteerden door te winnen.

Een jonge Eric (foto www.oudzuylenutrecht.nl)

 
 

Merijn van Delft in 2000 (foto Cathy Rogers)

En hier de snelle jongens voor de snelle flessen wijn:

 
 

Zo goed als Jaap van Oosten de tweede ronde speelde, zo matig verging het hem tegen Rudy van Wessel. Rudy hoopte al op een flesje wijn, maar daar was Jaap net even te stug voor.

Rudy van Wessel in 1997 (foto Hartmut Metz)

 

Hieronder de partij van een nog een snelle jongen. Helaas net niet snel genoeg. Toch zeker de moeite van het naspelen waard.

 

Jan van der Knaap, dit jaar PK-er geworden, doet het lang niet slecht. Een eufemisme als iemand 100% heeft! De volgende partij mag zeker gezien worden en dingt mee voor de schoonheidsprijs in groep 2!

 

Een andere kanjer in groep 2 is Daniël Stellwagen. Opnieuw zet hij een ervaren speler aan de kant.

 

Arie Luca was druk doende om Jan Bettman te verslaan en stond een kudde en stelling voor. Maar ja, Bettman blijft Bettman…

 

Arie Luca (rechts) in 2007. Foto Tom van Bokhoven.

Hieronder een proeve van bekwaamheid van Rogier Luynenburg, koploper in groep 2.

 

Nog een partij van één van onze vele Paul Keresspelers. Sjoerd Calbo probeert aan het eind nog een tegenaanval te plaatsen, maar komt net te laat.

OKU 1997_3_CalbSchon”> 

Tussenstanden: in groep 1 gaan Rudy van Wessel, Marc Jonker en Erik van den Doel aan kop met 3 punten, gevolgd door een kudde van 11 met 2 1/2 (inclusief IGM’s en PK-er Dirk Floor). Spannend dus. In groep 2 vier koplopers: Rogier Luynenburg, Daniël Stellwagen, Jan van der Knaap en Minko Pieters. Iets minder kudde, nl. 8 achtervolgers, waaronder PK-ers Rolf Dijksterhuis en Leo Woning.
Voor de Grand Prix-prijs zijn alleen Ye Rongguang, Eddy Hartmans, Joost Hoogendoorn en John Markus nog kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *