PK 2 vs UVS: 3-7, Chaos en Malaise

Met deze woorden zou ik onze schaakmiddag te samen met de onverkwikkelijke verdere verwikkelingen rondom het virus willen samenvatten.

Marijn en Eugene waren verhinderd, Raymond viel in in het eerste en er was een late afzegging van Bert die een griepje onder de leden had gekregen. Als invallers kwamen tenslotte Anton, Mark Uildriks en Simon uit de bus. Ik heb me laten bijpraten over de gang van zaken door invallend teamleider Jan Jaap. Een hoop gedoe met vervangers die op hun beurt ook weer vervangen werden. Zo maakte Wan te elfder ure plaats voor Anton die dus beschikbaar bleek omdat de tegenstander van ons derde verstek liet gaan.

Bestaande uit een team van elf spelers waren we vier basiskrachten armer en dus drie invallers rijker. Volgens professor Elo scheelde ons dat gemiddeld een slordige vijftig punten per bord en dat is best fors. Onze tegenstander daarentegen speelde in het geheel zonder invallers. En daarmee waren ze ongeveer net zo sterk als wij als we met “de basis“ zouden spelen. En dus hadden ze per saldo een punt of vijftig per bord meer. Onze invallers verloren allen.

Ik deed zojuist een oproep in de groepsapp: “Ik zal het verslag schrijven. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat niet iedereen even enthousiast is zijn partij in te sturen. Maar een fragment is ook al mooi. Of de partij samengevat in wat woorden.”

Eens kijken wat daar van gaat komen. Toezeggingen zijn er reeds van Jan Jaap en Mark. Die van Tom zal ik morgen met wel te zien krijgen.

Met dit schrijven heb ik alvast enig beeld willen geven. “And buy some time”. Er moet nog geanalyseerd worden aan de Partij van de week en een FsD en verder ben ik uiteraard in beslag genomen door de WK match. Ik hoop dat het aanvullende verslag met daarbij de partijanalyses uiterlijk vrijdag op de site zal staan.

 
Rating
 
Rating
  Cornelisse, J.J.A. (John) 2177   Bons, J. (Jasper) 2209 0 – 1
  Janse, J.J. (Jan Jaap) 2178   Rijn van, A.B. (Anton) 2207 1 – 0
  Floor, D. (Dirk) 2210   Clermonts, J.J.A. (Jeroen) 1955 1 – 0
  Veltkamp, G. (Gerben) 2133   Pijkeren, J. (Jan) 2192 0 – 1
  Jong de, T.J. (Tom) 2157   Houben, J.P. (Jaap) 2287 0 – 1
  Kronemeijer, S. (Simon) 2054   Retera, J.J.C.M. (Joost) 2224 0 – 1
  Uildriks, M. (Mark) 1947   Schoonenberg, O.P.J. (Olav) 2167 0 – 1
  Smits, M. (Mark) 2157   Klip, J.A. (Hans) 2245 ½ – ½
  Fliert van de, W. (Willem) 2110   Heine, I. (Ivar) 2021 ½ – ½
  Rosmuller, A.J. (Anton) 2043   Kurstjens, L. (Lars) 2098 0 – 1
  Gemiddelde Rating: 2117   Gemiddelde Rating: 2161 3-7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *