Zaterdag: 5 teams spelen thuis

Update 26-11-2021: Na de persconferentie heeft de KNSB bekendgemaakt dat de ronde doorgaat, maar teams de keuze hebben de wedstrijd uit te stellen. Aan de bezoekende teams is gevraagd of ze willen spelen. Het resultaat is dat de wedstrijden PK1 – Voorschoten, PK2 – UVS en PK5 – Purmerend 2 doorgaan. PK3 – WSG Winterswijk en PK4 – UVS2 worden op een later moment gespeeld.

Komende zaterdag is het alweer KNSB-ronde 4. Alle teams spelen thuis, dus het wordt een (verantwoorde) drukte in de Noteboom. Helaas zijn er geen toeschouwers welkom om de 88 spelers aan te moedigen, maar er wordt gewerkt aan een live-uitzending. Hou zaterdag de website in de gaten!

En wat gaat er zoal gebeuren?
Het eerste treft Voorschoten. In dit verslag uit 2016 wordt iets uitgelegd over die plaats (en over het nut van tactische opstellingen). Misschien zijn ze zo aardig om hun scorebord mee te nemen? Nu is het telkens koekeloeren waar de wedstrijdleider zijn A5’je heeft verstopt.

de vorige keer

Het tweede krijgt UVS op bezoek. Gelukkig maar, want die keer dat we erheen moesten was het afzien. Het eerste heeft heel wat meer ervaring met UVS en spelen er altijd gelijk tegen: zie hier of hier. Ook hier recyclen we een plaatje: weliswaar uit een wedstrijd van PK1, maar de geportretteerden spelen nu allemaal in PK2!

De vorige keer

Door naar het derde. Die treffen Winterswijk, wat mogelijk voor het eerst is. Wel had ik er zelf een spontane herinnering aan: ooit moesten we in de KNSB-beker tegen (en naar) hen. Dat klusje konden we wel met de B-garnituur af, desondanks waren de gastheren erg onder de indruk van dat sterke team en werden we met alle egards ontvangen. Zie hier voor het verslag van destijds. Merk verder op dat de kansen van PK3 lastig in te schatten zijn: in de stand staan twee teams die een vrije ronde hebben gehad, waaronder Winterswijk dat op een puntje van PK3 staat.

Het vierde zit in een erg lastige poule, maar verraste door het grote HSG te verslaan. Voor lijfsbehoud is het handig om dat zaterdag ook met UVS 2 te doen. We hebben dus een minimassakamp met UVS. Twee alinea’s terug heb ik al van alles over UVS gezegd, dus laat ik volstaan met een vrolijk plaatje van hun (erg levendige!) website:

De tegenstanders (rechts)

Tenslotte het vijfde, de mix van nieuwelingen en routiniers die zich dapper weren in de 4e klasse. Om erin te blijven zou winst op Purmerend 2 handig zijn, al ziet dat team er sterk uit. Ook over die plaats is iets geschreven. Speurend op hun site vond ik een prachtige schwindel, zie hier, ter inspiratie voor zaterdag. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.