Floor schaakt Door #42: Hugo in het Nederlands Kampioenschap

Floor schaakt Door

In de eerste ronde van het knock-out toernooi won Hugo met 2-0 zijn match tegen Mark Timmermans. Ook de zeven andere matches werden in twee partijen beslist. De acht winnaars nemen het in de tweede ronde op tegen acht geplaatste spelers. Na nog een ronde zullen er vier spelers overblijven die zich plaatsen voor het NK later dit jaar.
De eerste partij was onderhoudend waarin Hugo tenslotte aan het langste eind trok. De tweede had weinig om het lijf vanwege een blunder in de opening.
Intussen is de eerste matchpartij tegen GM Erik van den Doel in remise geëindigd. Een partij waar weinig aan te analyseren valt. Alles al meerdere malen voorgekomen.
Als toegift is er in de viewer een partij van Hugo uit een Lichess 960 toernooi. Sterk bezet vanwege het prijzengeld ging er heel rijtje GM’s vanaf. Lang deed hij mee om de eerste prijzen Gezien zijn creatieve stijl is het niet verwonderlijk dat deze vorm van schaken de eindbaas van onze vereniging goed ligt. De geselecteerde partij vond ik wel de aardigste, kijk vooral naar de slotstelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.