KNSB: we mogen weer!

Komende zaterdag is het zover: dan gaan 44 Keresianen op pad om de clubkleuren te verdedigen. Wie wil supporteren heeft een ruime keus tussen ver weg en dichtbij, noord en zuid en hoog en iets minder hoog niveau. Laten we eens kijken waar de reizen naartoe gaan.

PK1 begint meteen met de verste uitwedstrijd: naar de Groninger Combinatie II. Ik kan niets terugvinden over eerdere ontmoetingen, wel over een wedstrijd tegen Groningen II uit 2007: zie hier. Van dat PK1 spelen er nog twee in het eerste en maar liefst vijf in het tweede. Dezelfde score als toen lijkt een mooi streven; sowieso is het kampioenschap van 1A het doel.

Veel vaker hebben we tegen de opponent van PK2 gespeeld: Vianen/DVP. Waar PK1 al een kwarteeuw in de 1e klasse speelt, gaat dit team steeds heen en weer van de 1e naar de 2e klasse. In een poging wat veiliger te zijn is het team dusdanig versterkt dat ze elofavoriet zijn voor promotie naar de Meesterklasse. Daar moeten we maar iets aan doen. Zoals gezegd hebben we veel ervaring met deze heren, zie wat willekeurige verslagen hier, hier, hier of hier. In elk verslag is overigens ook te lezen waar Vianen precies ligt.

Dan PK3, die het tegen PSV/DoDO op gaan nemen. Nog zo’n mysterieuze naam, enig googelen wijst uit dat het niets van doen heeft met Eindhovense voetbalclubs of uitgestorven loopvogels. Eén van de laatste pre-Corona wedstrijden was ook in Putten, een dubbele zelfs. De poule van het derde is een lastige en voorspellingen vooraf gaan we niet doen, behalve dat we (tot vreugde van Evert R. te U.) diverse Tukkers op bezoek krijgen.

Ook PK4 trekt naar Gelderland, waar ASV 3 wacht. Ook de Arnhemmers hebben we vaak getroffen, zowel in hun eigen glazen kas als thuis. Tip: ga niet met je gezicht in de zon zitten, zie hier! Wie de ALV goed heeft gevolgd weet dat PK4 een mix is van de vrienden van het vijfde en de krachtpatsers van vorig jaar, en dat PK4 nu ook derde klasse speelt. Ze hebben een pittige poule getroffen, maar deze vechtmachine is tot grote daden in staat.

Tenslotte PK5, misschien wel het meest onvoorspelbare team met zowel routiniers als nieuwkomers. Zij gaan als enige op fietsafstand, al voelt Leidsche Rijn voor een Utrechter als minstens zo ver als bovengenoemde plaatsen. Magnus heeft sterke jeugdtrainers en veelbelovende jeugdspelers en is dus uitermate gevaarlijk. Om in de stemming te raken heb ik een hilarisch verslag van Ronald Gouma tevoorschijn getoverd.

En natuurlijk wordt interessant hoe reis, wedstrijd en diner in deze Coronatijd gaan. Uitslagen en belevenissen zullen vanaf zaterdagavond vanzelf binnendruppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *