Floor schaakt Door Deel 4: Terugblik op Brugge, Adrian en Niels

Floor schaakt Door

Nog verder omhoog kijkend komen we Adrian tegen. Wat hem betreft moet ik het met de cijfertjes doen. Hij speelde boven verwachting als ik zijn rating afzet tegen zijn tpr. 1945 om 2129. Hij verzamelde 5,5 punt. Keurig.

Dan Niels, onze topdog die op basis van zijn rating mee zou kunnen dingen om de toernooioverwinning. Daarbij moet wel aangetekend worden dat na anderhalf jaar stilstand wat betreft klassiek schaak OTB hij er niet helemaal gerust op was… zegt het spreekwoord niet dat rust roest…?

En dan, drama in de eerste ronde, bange voorgevoelens werden bewaarheid. Speel de eerste partij na en huiver.
Hij zal er niet graag aan herinnerd worden maar dat doe ik dus lekker toch. Mijn taak als verslaggever, nietwaar? Hopelijk kun je er nu om lachen, Niels, al was het maar met een grimlach.
In zo’n open toernooi bestaande uit een enkele grote groep, betekent een nul een tijdlang ploegen en zwoegen, door achterland en middenveld. Dat deed hij knap met vijf overwinningen, alhoewel met horten en stoten, waarmee hij weer terug was in het eerste gelid en ik hem weer mooi in het vizier kreeg. Met zwart speelde hij vervolgens in ronde zeven tegen de hoogste ratinghouder van het toernooi, IM Carlstedt, 2442.
Deze partij ging helaas verloren. Gevolgd door een vlotte overwinning op FM Goormachtigh en tenslotte de nederlaag tegen Eline Roebers, zie een eerdere aflevering. Hij zal minder tevreden zijn, ook gezien het verloop van partijen waarin hij verloor. We vinden hem terug op plaats 16 in eindstand met 6 punten, tpr 2234.

Niels was zo goed mij zijn partijen toe te sturen en ik heb een ruime selectie gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.