Floor schaakt Door #40 deel 3: Terugblik op Brugge, partijen van Arend en John

Floor schaakt Door

Als we de ranglijst verder naar boven volgen komen we als eerste onze Arend tegen. Met 4,5 uit 7 liet hij mij weten tevreden te zijn over zijn toernooi en na nog twee nederlagen in de laatste ronden was hij dat nog. Er zit duidelijk een stijgende lijn in het spel van “the coming man” van onze club. Twee overwinningen tegen op papier sterkere tegenstanders en goede kansen die niet altijd gegrepen werden onderstrepen dat.

John had overduidelijk zijn toernooi niet… Hij tastte af en toe lelijk mis. Gewoon uit vorm, concentratieproblemen of anderszins, als buitenstaander kan ik slechts gissen. Met 5 overwinningen, remise lijkt in zijn schaakwoordenboek niet voor te komen, kwam hij aan 5 uit 9 en ging er een vrachtje elopunten de Brugse gracht in: want de oppositie was niet sterk qua rating. Op basis van partijen die ik af en toe zie zou ik hem gerust een elo van 2300 willen toebedelen en de FM titel bovendien. Maar wil dit ooit waarheid worden dan zal de grote wisselvalligheid eruit moeten.
Hij stuurde me zijn partijen op voorzien van analyse. Ik heb er vier van geselecteerd en ervoor gekozen er niets aan toe te voegen. De analyse van het werk van Arend is daarentegen geheel van mijn hand.

Ik serveer reeds wat diagrammen uit van partijstellingen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.