Paul Keres start weer! 2 september Simultaan Hugo

Paul Keres start weer offline

Op donderdag 12 maart 2020 eindigden we onverhoopt het seizoen 2019-2020 met fysieke clubavonden. Het seizoen 2020-2021 begon nog met vijf clubavonden met fris eenrichtingsverkeer, maar stond toch vooral in het teken van veel online activiteiten zoals de Lichess clubavonden, gekibitz op Zoom, Masterclasses, teambattles en schaken in de diverse woonkamers. Een mooi alternatief, maar er gaat voor veel leden toch niets boven fysieke clubavonden, toernooien en externe wedstrijden. Het is tijd om elkaar weer te zien, de gezichtsuitdrukkingen van je tegenstander te beoordelen, verhalen uit de oude doos op te halen, briljante en spectaculaire partijen te bekijken, te winnen, te analyseren met een biertje in je handen of op het eind van de avond een Poppelaarsje te doen. Paul Keres begint weer. 

De kalender op de website is goed gevuld voor september. Houd de site in de gaten voor alle informatie. 

Simultaan Hugo – donderdag 2 september

Na een zomer waarin de Noteboom van eigenaar gewisseld is van het USG naar het Bonifatius college, beginnen we op donderdag 2 september met een Welkom-Terug-Simultaan door niemand minder dan onze topper, Grootmeester, winnaar van het OKU en Fischer Random: Hugo ten Hertog! 
Dit vindt plaats in de bekende Noteboom, we hopen het nog zo aan te treffen als bij de vorige verhuurder. Inloop is om 19.30, de kloksimultaan start ca 20.00. Hugo, die in oktober mee gaat doen aan het Nederlands Kampioenschap, kan wel een uitdaging gebruiken met veel (20,25,30?) tegenstanders. Mocht het animo nog groter zijn, dan hopen we op een aantal kibitzers. We hopen op een relaxte, gezellige opstart-clubavond met veel publiek. En natuurlijk dat Hugo het flink lastig wordt gemaakt.

HSM – zaterdag 4 september

Op zaterdag 4 september staat het Hans Sandbrink Memorial in de Noteboom op het programma. Zie op deze pagina alle informatie. De verwachting is dat we nog meer deelnemers kwijt kunnen, dus meld je vooral nog bij Jan Jaap aan.

ALV – 9 september

Op donderdag 9 september houden we de Algemene Leden Vergadering, fysiek in de Noteboom. De stukken en informatie ontvang je per mail. Heeft de Kascommissie iets gevonden bij Simon? Wat worden de teamindelingen? Wie volgt Raymond als secretaris op? Wees erbij de 9e.

Start interne (+ aanmeldpagina) – 16 september

Op 16 september starten we met de interne competitie, eindelijk weer lange partijen! We hopen als vanouds, zo normaal mogelijk de interne weer op te starten. Nieuw dit seizoen is dat de aanmelding niet meer per mail verloopt, maar wekelijks via de aanmeldpagina op onze site. Alle informatie over de nieuwe manier van aanmelden vind je hier

De Schaak-Off – 23 september

Weer wat weken verder, maar goed om alvast te noteren en aan te melden: op donderdag 23 september organiseren we als 1 van de 70 clubs in Nederland samen met de KNSB de Schaak-Off! Alle informatie en de aanmeldmogelijkheid, lees je op https://schaakoff.nl. De Schaak-Off staat open voor leden, niet-leden en huisschakers tot Hugo’s. Geen zin om je te verdiepen in de Schaak-Off? Je kunt het ook zien als een avondje PK rapid in vierkampen van gelijke sterkte. Aanmelden (via schaakoff.nl) stellen we zeer op prijs om vooraf de vierkampen in te kunnen delen. Zeg het voort.

 

Tot zover, houd onze site in de gaten voor alle informatie. We hopen op een mooie, gezellige opkomst met veel sportieve schaakwedstrijden in de Noteboom!

One thought on “Paul Keres start weer! 2 september Simultaan Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.