Floor schaakt Door #38: Sindarov in de FIDE World Cup

Floor schaakt Door
Met Duda als winnaar ligt het toernooi alweer een tijdje achter ons. Ik wil nog wat terugblikken aan de hand van de partijen van Jakovir Sindarov, de jonge Oezbeek, wiens naam ik al eerder memoreerde. In de eerste ronde schakelde hij Andrew Tang, die vooral furore maakt als online snelschaker, uit. Dat ging met enig fortuin en was nog niet opmerkelijk. Maar het uitschakelen van Firouzja, het supertalent, was dat zeker wel.
Volledig verdiend want hij had duidelijk het beste van het spel waarbij aangetekend dat Firouzja mijns inziens onder zijn kunnen speelde. Dat hij vervolgens ook van Cori, een sterke GM, rating 2652, won verbaasde niet meer.
Een lelijke blunder tegen Piorun in een gelijkopgaande match maakte een einde aan zijn optreden.
Behalve zijn talent en reeds grote kunnen komt ook wel naar voren dat hij nog veel te leren heeft. Met zijn vijftien jaren heeft hij daar nog ruim de tijd voor.
Ik zal hem met argusogen volgen en daar ook verslag van blijven doen. Hebben wij van Floor schaakt Door de nieuwe wereldkampioen gespot..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.