Floor schaakt Door #37: Abdusattorov elimineert Giri

Floor schaakt Door
Net als in India is er ook in Oezbekistan veel jong talent te vinden. Vakhidov won van Dominguez alvorens er in derde uit te gaan na een barrage tegen Ponkratov.

Sindarov won van Firouzja en speelt nu in de vierde ronde tegen Piorun. En dan is er ook nog Abdusattorov, af te korten met Abdu voortaan. In de reguliere match kon Anish het verschil niet maken waarna het in der eerste match ven rapidpartijen meteen mis ging. Met name met de laatste partij heb ik me bezig gehouden. Na de eerste rapidpartij op atypische wijze verloren te hebben moest hij winnnen met zwart.

Hij miste een groot aantal kansen. Ten bate van de leergierige schaakstudent, het is geen geheim dat onze club er een aardig aantal kent, heb ik voorafgaand aan de analyse de partij weergegeven met slechts diagrammen bijgevoegd aan de annotatie, daar waar Anish het beter kon doen.

Haal de stukken weer eens uit de doos en ga eerst eens op zijn stoel zitten en doe het beter. Ach ja, wat is er moeilijker dan groot voordeel daadwerkelijk in winst om te zetten. Ik weet er alles van. Meer dan me lief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.