Floor schaakt Door #36: Enige partijen der aanstormende jeugd uit de tweede ronde van de FIDE World Cup

Floor schaakt Door

Anand heeft met zijn successen India tot een bakermat van schaaktalent gemaakt. Kunnen we al een toekomstige tweede wereldkampioen uit India ontwaren? Ik besloot juist de jongelingen uit dit land, tieners nog maar, te gaan volgen dit toernooi. Praggnanandhaa, af te korten met “ Prag” is er één van. Hij schakelde Sargissian uit, een sterke gevestigde GM met 2682 achter de naam. Nihal Sarin is een tweede en deed iets soortgelijks door van Sjugirov te winnen. Gukesh hield Dubov op een gelijk spel. Aan hun ratings kunnen we beter weinig waarde hechten Ze spelen beduidend sterker dan die doet vermoeden zoals wel vaker bij jeugdspelers het geval is waarbij ze ook nog eens weinig tot geen voortgang hebben kunnen boeken vanwege het gebrek aan toernooien de afgelopen tijd. Maar getraind hebben ze wel, reken maar!
In de viewer ook nog de match van Murzin, afkomstig uit Rusland, een naam waar ik tot voor kort nog niet van gehoord had. Maar wat goed is komt snel. Hij hield Artemiev op een gelijk spel. Ook Fier en Vidit moeten het in de barrage gaan uitvechten. Ik kreeg hun partijen onder ogen en heb ze ook maar meegenomen, hoewel off topic. Een aardig voorbeeld van hoe spelers elkaar in een theoretische houdgreep kunnen nemen. Het spel kwam niet op de wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.