Mat zetten met Ritsaert

In mei konden we trots We did it! roepen: we hadden de prestigieuze teambattle gewonnen. Daarna kwam er een welverdiende pauze en een vervolg voor een selecter gezelschap: teambattles tussen provincies. Het zal niet verbazen dat ook hier de Utrechtse hardheid geregeld toeslaat, al komt dat ook doordat de basis niet overal zo breed is als bij ons.

Zelf ben ik er ook niet meer bij en dus ontgaat mij veel. Maar vandaag kwam er iets moois in de groepsapp voorbij: onze vaste deelnemer Ritsaert, die onverschrokken ten strijde trekt tegen elke tegenstander, had een fraai mat geproduceerd. En nog wel tegen iemand met zo’n 500 elopunten meer:

Overigens versloeg hij dezelfde tegenstander later nog een keer, maar het ging mij om het mat: economisch, bijna een studie. Voor wie op de zondagavond iets leukers zoekt dan de treurbuis of de schoonfamilie, en dan ook dit soort matten wil produceren: zondag is er een finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.