Zondag 20:00 uur: Teambattle ‘Provincietoernooi’

Link naar het teambattle toernooi van 18 juli (eerst aanmelden voor het team van de provincie Utrecht via deze link)
Link Zoom

‘Nederlandse provincies 3 Teamcompetitie’

Op 4 juli zijn de organisatoren van de zondagse lichess teambattles gestart met een nieuwe formule van de teambatttles. Hieronder vind je de aankondiging en bovenaan dit bericht vind je de link naar het toernooi van zondag 18 juli. Het speeltempo is deze keer weer 3min + 2sec.

Vorige week werd deze teambattle gewonnen door het team Utrecht, met onze Jan Poppelaars als hoogst scorende leader! Klik op deze link voor de eindstand.

@Govert en ik (@GuidoVanH) hebben een alternatief bedacht voor de Zondagsbattles: een groot provincietoernooi, waarbij we in een grote teamcompetitie duidelijk gaan maken wat nou de beste provincie van Nederland is!!!
Dit zijn de teams:

lichess.org/team/friesland
lichess.org/team/provincie-groningen
lichess.org/team/drenthe
lichess.org/team/provincie-flevoland
lichess.org/team/overijssel
lichess.org/team/gelderland
lichess.org/team/limburg
lichess.org/team/noord-brabant
lichess.org/team/zeeland
lichess.org/team/zuid-holland
lichess.org/team/utrecht
lichess.org/team/noord-holland

Als dit je wat lijkt moet je lid worden van het team van je provincie, en dan volgt de datum van de grote provincie-teambattle nog.

Hopelijk tot ziens bij de battle!!!

Groetjes @Govert en @GuidoVanH

Teambattle – wat is het?

Elke zondagavond wordt er op lichess een snelschaaktoernooi gehouden met (meestal) een tempo van 3min+2sec. Het toernooi is een teambattle. Je kunt tegen iedereen worden ingedeeld behalve tegen spelers uit je eigen team. De scores van de beste spelers (de ‘Leaders’) van een team worden opgeteld tot een totaalscore per team en het team met de meeste punten wint de battle. Je kunt altijd later instappen en eerder stoppen.
Wekelijks doen we met het team ‘Paul Keres‘ of, in de ‘provincie variant’ het team ‘Utrecht‘, mee aan deze zondagse teambattle. Tijdens het toernooi kunnen we online contact houden in een Zoom sessie.

Nog niet eerder meegedaan?

Om mee te doen aan het provincietoernooi, dien je eenmalig lid te worden van het team ‘Utrecht’ op lichess:

  1. Als je nog geen lichess account hebt, maak dat dan eerst aan via lichess.org > Aanmelden (rechts bovenin) > Registreren.
  2. Als je een lichess account hebt aangemaakt, en je bent ingelogd, kun je je via deze link aanmelden voor het team ‘Utrecht’. Na aanmelden word je snel toegelaten.

Vervolgens kun je meedoen met de Teambattle door bovenaan deze pagina te klikken op ‘Link naar het teambattle toernooi van [datum]’ en vervolgens op ‘Deelnemen’.

Zondag hebben we ook weer een Zoom link open staan om te kiebitzen:

Zoom: praten, chatten en kijken tijdens toernooi

Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kiebitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken. De sessie staat de hele avond open en je kan er dan elk moment inspringen. Wil je liever niet dat iedereen je woonkamer binnen kijkt? Zet dan je video uit of kies een vrolijke achtergrond!

Link naar Zoom (elke week dezelfde)

Vragen?

Voor alle digitale vragen of verzoeken kun je terecht bij redactie@paulkeres.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.