Paul Keres II en IV promoveren alsnog!

Na het hele promotiecircus bleven we een beetje met een kater achter. PK1 en PK2 verliezen de finale, PK4 de loting. En wonden likken is een moeizaam proces.

Maar toen kreeg Evert een telefoontje! En na zijn bevestigende reactie kwam het volgende op de KNSB-site te staan:

Venlo 1 is vrijwillig gedegradeerd naar de tweede klasse, de plaats wordt ingenomen door Paul Keres 2, dit team had de finale van de promotiewedstrijden verloren.
Venlo 2 heeft zich teruggetrokken uit de derde klasse, de plaats wordt ingenomen door Paul Keres 4, dit was het enige team dat niet door loting gepromoveerd was.

Dat zijn dus twee onverwachte promoties! Voor beide teams is het een weerzien van bekend terrein, al is dat voor PK2 al weer even geleden: in ’80-’81 heeft het tweede een jaartje eerste klasse gespeeld. Die bijzondere promotie staat in het jubileumboek (nog steeds te koop), en een stukje over deze promotie is hier te zien (scroll door naar het handgeschreven deel).

Het PK2 van april 2019.

Voor het vierde is de 3e klasse bekend terrein, tenminste: na het kampioenschap in 2017 werd daar een jaartje gespeeld. Daarna werd de toen splinternieuwe 4e klasse onveilig gemaakt. De weg was echter ingezet naar een treetje hoger: zie bijvoorbeeld dit verslag van begin vorig jaar.

PK4 werd in 2017 kampioen!

Gefeliciteerd allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.