Paul Keres I niet naar meesterklasse

Update: de beslissingsmatch is in 5-5 geëindigd. Omdat bord 10 dan afvalt, en dat het bord van Paul (strakke winst!) was, is niet Paul Keres maar Zuid-Limburg gepromoveerd naar de Meesterklasse. Het eerste likt de wonden en maakt zich op voor een kampioenschap in ’21-’22. Ondertussen feliciteren we de Zuid-Limburgers, die speelden alsof ze een rattenshirt droegen. Gefeliciteerd!

Er zal weinig animo zijn voor een uitgebreid verslag. Voor wie wil weten hoe alles ging, zijn de volgende links interessant. Voor de neutrale toeschouwer (die we niet zijn) is het live verslag van Christian Seel het kijken waard. Vrijwel zonder pauze breekt hij 4,5 uur het hoofd over het gebeuren. De andere verslagen bieden wat aardige plaatjes, de partijen zijn via Lichess het beste te volgen.

Verslag KNSB
Verslag SV Voerendaal
Verslag Utrechtse Sportkrant
Live verslag Christian Seel (in het Engels)
Partijen Lichess

Link Zoom
Link Lichess
Link Tornelo
Link KNSB
Link Twitch

Komende zaterdag speelt ons eerste voor promotie naar de Meesterklasse! Daar is een plek vrijgekomen, waar de koplopers van seizoen 2019-2020 een kans op maken. Promotie zou een unicum zijn: we spelen al sinds eind jaren ’90 in de 1e klasse. Net als bij PK2 wordt de beslissingswedstrijd hybride afgewerkt: de onzen spelen in de Noteboom, de hunnen in het Limburgse land. De zetten worden doorgegeven via Tornelo.

De thuisbasis van de opponenten

Op 5 juni zijn er twee partijen vooruitgespeeld: Niels won en Jan net niet, dus 1,5-0,5 voor. De andere acht starten zaterdag om 13.00. Bij 5-5 valt bord 10 af, daarna bord 9, etc. Het speeltempo is het reguliere uit de KNSB-competitie, dus 40 zetten in 1u30, daarna 30 minuten erbij, met elke zet 30 seconden erbij.

Niels en Jan op 5 juni.

Hoe verleidelijk ook, fysiek supporteren zit er niet in, want bezoekers zijn niet welkom. Wel is de wedstrijd live te volgen, via deze link. Omdat veel (oud-)Keresianen dit willen volgen, gooien we ook de Zoom open. Gezien het tempo is de dramatiek vanaf een uur of drie te verwachten, maar eerder komen kan natuurlijk ook. Er is zowel deskundig als onnavolgbaar commentaar te verwachten.

Dus haal bier en nootjes in huis, installeer je op een comfortabele plek, stuur de goede vibes richting De Noteboom en zie de mannen winnen!

Komt er een feestje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *