Floor schaakt Door #35: Analyse van eigen partijen

Floor schaakt Door

Tijd om weer eens naar wat eigen partijen te kijken. Drie recente online partijen: de eerste tegen IM Demre Kerigan in de oefenmatch tegen PK 1, dan nog eens de partij tegen ASV uit de halve finale om promotie met PK 2, zie de vorige aflevering, en tenslotte de partij uit de finale. Het gebeuren op het bord deed me aan bepaalde partijen denken. Deze partijen heb ik opgezocht en nog eens bekeken. Er zijn inderdaad treffende gelijkenissen. Jammer genoeg had ik gedurende partij de namen van de spelers wel paraat maar het verloop van de partij slechts vaag.

Aan de hand van Smeets vs Keymer voer ik wat Najdorf openingstheorie op. Tenslotte nog de partij van Simon uit de finale, vooral ook interessant vanwege het eindspel.

Ik serveer reeds acht diagrammen uit..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.