Masterclass videos Matthew Sadler & Jerry van Rekom online!

De Masterclass Video Pagina bevat weer twee nieuwe Masterclasses om op je gemak terug te kijken. En wat voor Masterclasses! 

Onze vrienden van SG KiNG nodigden PK uit om op vrijdag 28 mei een masterclass bij te wonen over Creativity in Chess, met name over Alpha Zero, gegeven door niemand minder dan Matthew Sadler! In twee uurtjes vertelt Matthew over zijn ervaring in de schaakwereld, als secondant en de opkomst van diverse computers. Ook met Cloud Computers, Neurale netwerken kun je nog zeker creatief zijn in het schaakspel. Een absolute aanrader, zeker na de Masterclasses van Marijn Otte en Menno Okkes over het boek Game Changer van Sadler.

In STIBUS verband vond op 7 juni een Masterclass over de Leeuw plaats, gegeven door de bedenker van de Leeuw, Jerry van Rekom. Jerry vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de leeuw in verschillende boeken en waarom er vooral geen grootmeester op de kaft moest staan. Diverse leeuwen varianten zoals de Leeuwenmuil, de Leeuwenklauw en de Leeuwenmuil passeren de revu waarbij ook nog twee voorbeeldpartijen van Keresianen aan bod komen!

STIBUS: Jerry van Rekom – De leeuw, het zwarte wapen (7 juni)

SG KiNG: Matthew Sadler – Creativity in Chess (28 mei)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.