Floor schaakt Door #31: De finale van de New in Chess Classic Carlsen vs Nakamura

Floor schaakt door

Onlangs won Carlsen eindelijk eens een event in de Meltwater Tour. Zoals gewoonlijk ging de finale over twee sets van vier rapidpartijen.
Zoals Nakamura zelf al eens te kennen gaf is de wereldkampioen in meerdere aspecten van het spel net iets beter. Daarbij komt dat hij af en toe zichzelf niet lijkt te zijn als hij tegen zijn Nemesis speelt. Deze keer koos ik voor een andere formule, met name ook ten bate van “den leergierige schaaktstudent”, onze club kent er best een aantal. Twee viewers: in de eerste heb ik alle analyse weggehaald maar wel diagrammen toegevoegd. Steeds is het spel vanuit de diagramstelling te verbeteren. Zo heb ik heel wat diagrammen kunnen toevoegen zonder dat dit al te bewerkelijk zou worden want in diagrammen afgedrukt krijgen gaat wel enige tijd zitten.

Hier geef ik de set van de eerste matchdag, gewonnen door Carlsen met 3-1 De tweede zal nog wel volgen.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.