Zondag: de Grande Finale

Link naar het teambattle toernooi van zondag 9 mei op lichess.org
Link naar de zoom sessie

In kalenderjaar 2021 zijn er alweer 15 zondagse teambattles geweest. Dat is altijd leuk, maar schakers houden van finales. En die is er, want editie 16 wordt de grote finale. Er wordt dan drie uur lang gestreden, de kanshebbers komen gegarandeerd sterk op, en rond 11 uur ’s avonds valt de beslissing. De link is er inmiddels: hier gaat het gebeuren. Zie ook het bericht van Jeroen over hoe mee te doen.

Het is nog wel even aardig om te kijken hoe dat een jaar geleden ging:

Een krap jaar geleden: vierde.

We werden toen dus vierde. Anno 2021 doen de Berserkers en Apeldoorn niet of incidenteel mee. HWP is elke week onze nemesis, en zelfs de derde plek werd zo te zien zwaar bevochten. Zie overigens hier voor het verslag van toen.

De winnaars.

Eind december was er echter een heel memorabele grote finale! Dat is hier mooi beschreven. Na 3 uur spelen hadden wij 430 punten en LSG… 432. Twee luttele puntjes verschil na drie uur battelen. Zie hier voor details.

2 puntjes verschil

Ze waren er blij mee.

Zondag 9 mei is onze kans om toe te slaan en de eeuwige (nou ja, voor een half jaar) roem en glorie binnen te halen! En speciaalbiertjes uit Proeflokaal Hooghoudt, zodra dat weer mag. Het gaat niet eenvoudig worden: HWP en KiNG zijn altijd sterk, en LSG lijkt zich warm te lopen om met een sterk team op te komen. We rekenen daarom op ieders aanwezigheid! Om in de stemming te komen is Harry’s verslag van 2 mei een aanrader.

Daar dus.

Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *