Traditie

De teambattle van afgelopen zondag was er één in een lange traditie. Aanvankelijk duikelden we naar beneden op de ranglijst, toen verschenen wat sterke spelers, en uiteindelijk werden we… tweede uiteraard. Felicitaties voor SG KiNG, die hun derde overwinning mochten bijschrijven.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het saai was op de borden. Integendeel!
De meeste punten werden deze keer bij elkaar verzameld door John en Erik, die met z’n tweeën goed waren voor een kwart van de punten. En met leuke potjes:

John begint met een fraai stukje werk, waarin hij zich uit de opening direct naar een glad gewonnen stelling speelt tegen storytellingwithGlen. Maar ja, een gewonnen stelling is nog geen gewonnen partij, en de verhalenverteller knokt zich met kunst en vliegwerk terug. Na een boeiend gevecht, waarbij materiaal niet zo belangrijk lijkt, moet John zich gewonnen geven.

Om meteen de illusie weg te nemen dat het uitsluitend dit soort vuurwerk is wat John ons op de Academy voorschotelt: het kan ook degelijk. Niemand minder dan IM Moonwood mocht dat ondervinden. Een netjes gespeelde Caro-Kann geeft John met zwart een fijn pionnetje om op te drukken. Als wit zich vervolgens verslikt en een pion moet geven, schuift John het gedecideerd uit.

Erik scoorde de meeste punten tijdens een mooie streak in het midden van de sessie. Dat kan nog wel eens vertekenen, als er een paar zwakke tegenstanders tussen zitten. Hier niet, Erik rijgt een paar sterke spelers aan het zwaard. De leukste was toch wel de partij tegen Stylow. We pakken het op van zet 40. Wie heeft hier nou de beste eindspeltechniek?

Niels met zwart tegen FM Mr65Mr65. Uiteraard moet dat in berserk-mode.
Wit gebruikt de diagramstelling voor het smijten der eerste taart, die prompt door zwart teruggegooid wordt. Ok, eerlijk gezegd zagen we in de analyse 23. Te6 gevolgd door Ta6 ook niet, dank SF. Wat volgt is een wilde aanval, waarbij de tegenstander lijkt te proberen Niels door zijn klok te drukken, ook al gaat dat ten koste van de kwaliteit van zijn zetten. Gevolg: met nog twee minuten op de klok worden de tegenkansen één voor één gemist, en ziet Mr65 zijn verdediging verdampen in een fraaie promotie-combinatie.

Ook bij Niels kan het anders, zoals FM Maurice93 mocht ondervinden. Netjes aan de kant geschoven, inclusief een leuk eindspel. Dat was bonus, want had niet gehoeven. Ziet u mogelijkheden om het eerder uit te maken?

Wat gebeurt er als de tegenstander iets niet ziet? Maar dan ook echt niet ziet? Jan Jaap had een kort potje als gevolg van een penning, die hij twee keer uit moest leggen.

Het was toch al een goede avond voor onze Triple-J. Hij mocht ook zijn Angstgegner Pompie1973 verslaan:

Het beste voor het laatst bewaard: Peter leverde de blitz-prestatie van de avond: vanaf zet 25 onder de 5 seconden, en dan zo uitmaken, indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *