Do 29-4: Masterclass Practical Chess Beauty door John Cornelisse

Link Zoom
Link Toernooi op Lichess

19.00 uur: Masterclass Practical Chess Beauty door John

Op donderdag 29 april 19:00  zal John Cornelisse voor de vijfde (!) keer een PK Masterclass geven. John’s vorige Masterclasses over Pionneneindspelen, Winnen als een Rat, Toreneindspelen en Isolani bekijk je uiteraard terug op de Masterclass Video Pagina. John’s vijfde edititie staat in het teken van Practical Chess Beauty:

 

Het oplossen voor eindspelstudies is dé manier om sterker te worden in schaken. Maar daarnaast is het ook genieten van de oneindige mogelijkheden die het schaakspel rijk is.
Practical Chess Beauty is de titel van een boek van Yochanan Afek, over-the-board IM en grootmeester in eindspelstudie. Dit boek staat vol met de meest prachtige studies.
In deze masterclass neemt John je mee in de wondere wereld van de eindspelstudie en daagt je uit om een aantal van deze studies op te lossen.

Sterk aanbevolen deze masterclass. Donderdag 29 april om 19.00, wees erbij!

20.30 uur: Zwitsers toernooi op Lichess.org

Om 20.30 uur start het zwitsers snelschaaktoernooi op lichess. Het toernooi bestaat uit 7 rondes van 5min + 5sec. Later instromen en rondes pauzeren is mogelijk. Als je je aanmeldt voor het toernooi (dat kan nu al!), word je automatisch ingedeeld in de eerste ronde. Om mee te doen, dien je op lichess eenmalig lid te worden van S.V. Paul Keres. Dat kun je hier doen.

Link Toernooi

Zoom: praten, chatten en kijken tijdens toernooi

Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kibitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken. De sessie staat de hele avond open en je kan er dan elk moment inspringen. Wil je liever niet dat iedereen je woonkamer binnen kijkt? Zet dan je video uit of kies een vrolijke achtergrond!

Link naar Zoom (elke donderdag dezelfde)

One thought on “Do 29-4: Masterclass Practical Chess Beauty door John Cornelisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.