Het 2e PK Woonkamer Open! Inschrijven BLIJFT (hele toernooi) mogelijk

Ronde 1 Ronde 4 Ronde 7
Ronde 2 Ronde 5 Ronde 8
Ronde 3 Ronde 6 Ronde 9

Wegens succes herhaald!

“Never change a winning format”  
De eerste editie van het PK Woonkamer Open was een succes wat in Corona-tijd ook duidelijk in een behoefte voorzag: 150 matches werden gespeeld, gemiddeld 17 wedstrijden per ronde, naar voorkeur werd er online en offline geschaakt en we hoorden veel positieve geluiden over het toernooi. Als bestuur hebben we flink nagedacht over een alternatieven, maar we konden niets beters bedenken dan het geslaagde format van het PK Woonkamer Open: Tijd voor een 2e editie dus! Het concept blijft onveranderd en de eerste ronde begint op maandag 3 mei. Schrijf je nu in! Om mee te doen, schrijf je je eenmalig in voor het toernooi en meld je je aan voor de volgende ronde. Dit kan steeds t/m zondag. Omdat we indelen op saldo (je aantal gewonnen partijen min je aantal verloren partijen) kunnen laatkomers het hele toernooi nog instromen!!  

Hoe werkt het 2e PK Woonkamer Open?

  1. Je schrijft je eenmalig in voor het toernooi (zie onderaan deze pagina). 
  2. Alle deelnemers ontvangen per mail contactgegevens van andere deelnemers. Bewaar deze mail goed. 
  3. In de week die aan een ronde vooraf gaat kun je je aanmelden voor de volgende ronde. Dit kan van maandag t/m zondag. Aanmelden kan op het formulier op de rondepagina (zie hier de pagina van ronde 1)
  4. Elke week wordt de indeling op maandag op de website gepubliceerd. De indeling proberen we zoveel mogelijk op basis van saldo en speelvoorkeuren te doen. 
  5. Benader je tegenstander snel en spreek die week af om online of offline met elkaar twee partijen (wit & zwart) te schaken. 
  6. De winnaar geeft de uitslag uiterlijk zondag door op het uitslagenformulier dat je bij alle rondepagina’s vindt. Stem bij 1-1 even af wie de uitslag doorgeeft.
  7. Dit verloopt zo 9 weken lang. Ronde 1 start op maandag 3 mei en ronde 9 eindigt op zondag 4 juli. Elke week kun je kiezen of je meedoet. 

Online en offline

Om het toernooi ook aantrekkelijk te maken voor schakers die minder plezier beleven aan online schaak, wil de organisatie het mogelijk maken dat deelnemers hun tegenstander thuis in hun woonkamer uitnodigen om de match offline te spelen. Er wordt alleen offline gespeeld als beide spelers dat willen, en het corona-technisch mogelijk is.

Spelers spreken met elkaar af waar, hoe en wanneer ze spelen. Daar hebben ze maximaal een week de tijd voor. Om de partijen in lichess te spelen, daag je je tegenstander daar uit. Hoe het uitdagen en het accepteren van een uitdaging werkt, en hoe je de klok instelt, vind je hier:

Hoe daag je iemand uit in lichess en hoe accepteer je een uitdaging?

Het speeltempo van het PK Woonkamer Open is 20 minuten + 10 seconden increment. Verder is er de mogelijkheid om een digitale klok van PK te lenen. Neem hiervoor even contact op met Niels of Gerben. 

Aanmelden per week

Ronde 1 loopt van maandag 3 mei t/m zondag 9 mei. Aanmelden voor ronde 1 kan t/m zondag 2 mei. Dit kun je doen (nadat je je voor het toernooi ingeschreven hebt onderaan deze pagina), op de websitepagina van ronde 1.

Let op dat je zowel voor het toernooi inschrijft (zie onder) als aanmeldt voor ronde 1.

Uitslagen doorgeven

De winnaar geeft de uitslag voor zondag door op het uitslagenformulier dat je bij alle rondepagina’s vindt. Stem bij 1-1 even af wie de uitslag doorgeeft. De uitslagen voor ronde 1 kunnen hier doorgegeven worden

Deelnemers 2e PK Woonkamer Open

Het 2e PK Woonkamer Open staat open voor Keresianen, schakers van andere Utrechtse verenigingen en PK-sympathisanten. De ingeschreven deelnemers zijn:

(Na het invullen van het formulier kan het enkele minuten duren voordat het hier getoond wordt.)

Schrijf je in voor het 2e PK Woonkamer Open (voor 3 mei)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *