De pareltjes van Pascal (update 1 mei 2021)

Ongetwijfeld al door velen gezien: Pascal is een serie op Youtube begonnen. Periodiek bespreekt hij een mooie partij uit de Utrechtse historie. Zo zijn Jaap, Anton, Evert en Ger inmiddels aan de beurt geweest. De voertaal is Frans, maar zetten zijn universeel en het is een leuk gebeuren om te volgen.

Hieronder volgt de oogst tot nu toe. Allereerst Pieter Nieuwenhuis – Jaap van der Tuuk uit 1986, een partij die ook op de site van OZU wordt besproken. Een principieel gevecht!

De partij is ook in dit fraaie boekwerk terug te vinden.

Dan Anton Rosmuller – Joop van Oosterom uit 1976, de beslissende partij van dat OKU. Die partij hebben we natuurlijk al besproken, maar hebben we de emotie erachter wel begrepen? Pascal wel:

Vervolgens een fraaie partij van Evert van Heel uit 1983. Uiteraard hebben jullie allemaal het jubileumboek, en op pagina 122 is een fraaie stelling uit deze partij te vinden. Dit is dus een partij voor de paardenliefhebbers onder ons. In PKB 8-1 van september 1983 gaat Evert er uitgebreider op in. Inclusief een filosofische discussie of 31. e4 beter of mooier is dan 31. Le4. Aanbevolen, want helaas is de video iets te vroeg beëindigd…

Het origineel.

Hot Spirit-regular Ger Hageman mocht natuurlijk ook niet ontbreken! Een partij met een brutale dame:

Ger in gedachten

En tenslotte iets heel anders: nu we niet terecht kunnen bij Hot Spirit, heeft Pascal wat beeld en geluid geüpload:

Tot zover. Wie gaat Pascal hierna onder de loep (pardon, loupe) nemen?

2 thoughts on “De pareltjes van Pascal (update 1 mei 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.