Derde

De teambattle van zondag leverde een derde plek op. Met in totaal 23 spelers zaten we goed in de kwantiteit, maar krap in de titelhouders. Zo ontbraken zowel Federtiu, Popupuiyt als Nondrovski; een zeldzame combinatie volgens mijn Excel. En een nieuwe kampioen: SG KiNG pakte de titel, tot ontzetting van recordkampioen HWP Sas van Gent. Wij scoorden naar vermogen, met JanBoel dit keer als topscorer.

Om iedereen weer in de stemming te krijgen voor zondag serveer ik hierbij wat lichte kost. Poppie was alert in zijn eerste partij. Zwart sloeg zonder nadenken op g3, en toen gebeurde er dit:

Een goed schaker kent zijn klassiekers. Zo werd er in de Zoom ineens gerefereerd aan Lasker-Bauer. En inderdaad, Simon deed net zoiets:

We hebben wel meer spelers met een vrolijke offerstijl. Hier gaat Peter vdB even helemaal los:

Zo woest hoeft het natuurlijk niet altijd. Ritsaert houdt hieronder remise tegen liefst 587 elopunten meer (en nee, wit berserkte niet). Een keurige partij. De computer ziet in de diagramstelling nog wel een dikke kans, maar die was veel te subtiel voor het hakwerk op zondagavond:

Nog zo’n remise-tegen-veel-meer-elo-in-een-keurige-partij, en wel van Judith. Een sterke zwartspeler wordt keurig in bedwang gehouden:

Tenslotte Arend, die in de diagramstelling natuurlijk gewonnen staat maar nog maar 9 seconden had. Dan moet je matzetten, en dat doet hij: zie je het mat in 3?

Tot zover. Zondag mogen we weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *