Gone in sixty seconds

Dit dus (bron: www.pastposters.com)

Afgelopen zondag was er weer een teambattle. Na de titel van een week eerder kwamen we weer op vertrouwd terrein: tweede. HWP Sas van Gent won; in het tweede uur liepen de Zeeuwse Vlamingen uit.

Tweede worden heeft geen nieuwswaarde, dus de schrijvers stonden niet in de rij. In mijn masterclass betoogde ik al dat het bij de teambattle gaat om het spelen van zo snel mogelijke potjes. Daarom wat potjes die geen minuut hebben gekost, voor tussen twee slokken koffie door.

Dracula en Frankenstein zijn allebei eng, en zeker in combinatie met elkaar. Zo eng dat zwart opgaf in deze theoretisch interessante stelling:

Ik had een heus déja vu. Vorige week speelde ik hier het tamme 9. Pc3 en won in 12 zetten. Daar kon ik er nu twee vanaf snoepen:

En tenslotte onze verloren zoon, die misschien eens een masterclass over 1. Pc3 en 2. g4 moet geven. Menig tegenstander raakt in de war, met deze als overtreffende trap. In 12 zetten kaalgeplukt:

Voor wie iets meer hoogstaands wil zien, kan ik Bert344-Janboel, Moonwood-jp49 (!) en Nondrovski-JohanDerksen aanraden. Ze pasten niet in het thema, maar zijn zeker het bekijken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *