Een prachtpartij uit 1986

Elders op de site klaagde Jaap terecht dat wij uitsluitend verliespartijen van hem publiceren. Dat is inmiddels een beetje goedgemaakt (zie hier), maar uiteraard verdient onze recordkampioen een evenwichtig beeld van zijn oeuvre. Laten we daar iets aan doen.

Of liever gezegd, dat heeft Pascal al gedaan! Zie onderstaande video, waarin Pascal een fraaie partij uit 1986 voor het voetlicht brengt. De uitleg is in het Frans, best handig voor als we ooit weer naar het buitenland mogen. Keresianen zonder talenknobbel kunnen hier terecht. Daar vind je ook meer over het fameuze CAP-toernooi uit 1986, waarin grootmeesters (o.a. Timman, Miles en Z. Polgar) het opnamen tegen de beste Utrechtse spelers. Om het krachtsverschil enigszins te compenseren, waren er verplichte beginstellingen, en wel vanuit openingen die destijds hot waren. Jaap, achter de zwarte stukken, blijkt prima op de hoogte van het Nimzo-Indisch. Pascal legt het uit:

Pieter – Jaap (bron: www.oudzuylenutrecht.nl)

Op de site van OZU vinden we nog een bekend gezicht, en met groot succes: Tom versloeg Jan Timman, die als expert gold in de onderhavige variant. Wellicht dat deze partij ooit nog eens door Pascal wordt uitgelicht. Voor nu enkel een foto:

Tom de Jong – Jan Timman (bron: www.oudzuylenutrecht.nl)

Veel kijk- en naspeelplezier!

One thought on “Een prachtpartij uit 1986

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.