Tweede, maar gewonnen van de wereldkampioen

Afgelopen zondag was er weer een teambattle. We waren met maar liefst 25 spelers en draaiden goed mee; ergens halverwege stonden we eerste, en uiteindelijk netjes tweede. De vliegende start kwam vooral door Hugo, die startte met 7 uit 7 en in die reeks drie keer won van dezelfde Leidenaar, die er uiteindelijk maar mee nokte. Daarna kwamen de Zeeuwse Vlamingen op stoom en vielen wij wat terug. Al met al een prima toernooi.

De edities ervoor waren soms wat mat. Om er wat beweging in te krijgen, startte ik maar eens een appgroep voor de moedige strijders. Eddy kwam meteen met een toepasselijke afbeelding, en sindsdien hoort dit plaatje bij het team (bron:www.meetinoostende.be). Herken zelf uw favoriet:

Voor sommige spelers was er kennelijk een grote behoefte aan geklets voor en na het toernooi, zodanig dat de rustiger types zich weer snel terugtrokken uit de appgroep. Voor een stukjesschrijver is zo’n groep vooral nuttig: je komt er dan achter welke partijen echt leuk waren, en welke niet. Topscorer was DolleMina en die kwam met de volgende toepasselijke (all blacks!) pot aanzetten:

De voorzitter dan. Die werd blij van het volgende partijtje:

En toen deed David ook een duit in het zakje:

Een gulle tegenstander. Wie was dit eigenlijk? Het bleek een heuse wereldkampioen te zijn (geweldige prestatie trouwens!). Dat leek een mooi thema voor dit verslag, maar de gewetensvraag of het uitmeten van grof geweld tegen een minderjarig meisje wel gepast is, was een terechte. Dus snel door naar serieuzer werk zonder overkoepelend thema, behalve dat ik het wel leuke partijen vind.

Zoals deze. Lukas geeft zijn dame tegen wat klein spul, maar dan begint het spektakel pas. Een vrolijk geheel.

Judith won twee keer van dezelfde 2400-plusser. In beide gevallen is er niets op aan te merken. Deze partij was de meest strakke:

Niet alleen wereldkampioenen, maar ook oud-Keresianen zijn soms genereus voor ons. Poppie stond eigenlijk niet zo goed tegen Hans Groffen, maar zoals bekend geeft Jan pas op als hij mat staat:

En tenslotte Ritsaert, die een zwarte koning naar binnen ziet wandelen.

Zondag mogen we weer. Oefen je haka en wees erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *