Zelfs de steun van Carlsen was niet voldoende!

Hieronder leest u een verslag van Judith over haar eerste PKWO competitie;

Ik had me proberen voor te bereiden op deze pittige tegenstander, maar de beste man speelt zoveel verschillende openingen dat ik daar niet echt verder mee kwam. Tot mijn vreugde kwam ik in de eerste partij met zwart in een Tarrasch terecht, iets dat ik toch wel aardig ken. Maar toen speelde hij op zet 9. cxd5 waar ik meestal Lg5 tegen krijg en raakte ik volledig de draad kwijt. Langzaam werd ik door Eugene gewurgd die me in het eindspel nog even een lesje goede loper tegen slecht paard gaf.

Hij was overigens wel zo aardig om na afloop haarfijn uit te leggen wat ik wel in de opening had moeten spelen (en dat wist ik ergens ook wel maar was te ver weggezakt). De tweede partij met wit werd een afruil koningsindisch, ook iets dat ik vaker speel. Maar ook hier weer het klok en de klepel verhaal, hoe moest dat ook alweer na een zet of 10? Op zich wurmde ik me er nog redelijk uit, maar in het middenspel kreeg ik een lesje stukkenspel. Hij liet me echter onnodig leven om een gunstig eindspel in te gaan.

Daar gaf hij me nog een kans om remise te maken (Eugene is echt te aardig ūüėČ) maar met mijn beperkte eindspelkennis liet ik ook deze kans onbenut.
Ondanks de 2-0 nederlaag heb ik van de partijen genoten en weer genoeg oefenmateriaal om een tijdje vooruit te kunnen. Ik kijk uit naar de volgende ronde.

One thought on “Zelfs de steun van Carlsen was niet voldoende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.