PK Liveborden!

PK Liveboards

We zijn sinds een paar weken eigenaar van 10 DGT liveboards! De organisatie van het Leiden Chess Tournament stopte en deed 10 liveborden van de hand. Voor een erg goede deal met wat financiële hulp, konden we dit als club zonder risico over nemen. Op één van de borden heeft Hugo toevallig nog zijn laatste grootmeesternorm gehaald. Het blijken 10 erg nette borden, stukken, klokken die er professioneel en zo goed als nieuw uitzien. Daar kunnen we de komende jaren vanalles mee doen op de club, toernooien of bij leden in de woonkamer thuis. Mocht je ideeën hebben, horen we dat graag. Ook als je het leuk vindt om op een liveboard te spelen, bijvoorbeeld bij het PK Woonkamer Open.

 Zaterdag 23 jan 14:00 eerste PK uitzending 

Xander en Niels hebben de borden getest en alles werkte naar behoren. Het lukte om de gespeelde partijen op onze site uit te zenden. Zie daarvoor deze pagina. Als volgende test zal op zaterdag 23 jan vanaf een uurtje of 14 de Woonkamer Open match Erik Fanin – Niels Ondersteijn op een liveboard gespeeld worden. Als de techniek meewerkt, wordt het uitgezonden op dezelfde live pagina op onze site. Voor wie ’t leuk vindt om met clubgenoten de partij te bespreken, is de Zoom meeting toegankelijk: Link naar de zoom sessie

Software kenners/operators gezocht

Het lijkt ons goed dat we met een groepje van meerdere leden kennis op gaan doen van de live borden, de software en het gebruik ervan. Als je het interessant vindt (zonder verplichtingen) om hier meer over te weten en te oefenen, dan horen we dat graag! Met 10 live borden kunnen we ook prima wat borden uitlenen zodat je zelf in je eigen Woonkamer wat kan ervaren met een liveboard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.