Het PK Woonkamer Open – Alle info

Ronde 1 Ronde 4 Ronde 7
Ronde 2 Ronde 5 Ronde 8
Ronde 3 Ronde 6 Ronde 9

Opvolging KVKO

Het Kees Vreeken Knock Out bleek de afgelopen maanden bij veel leden in een behoefte te voorzien; het gaf de mogelijkheid om offline partijen te spelen met een langzamer tempo dan het gebruikelijke online-geblitz. Daarom starten we nu met iets nieuws: het Paul Keres Woonkamer Open (PKWO). In plaats van het format van het KVKO kiezen we voor ons normale interne systeem, vergelijkbaar met een laddercompetitie, waarbij we één ronde per week zullen spelen, negen weken lang.

Wat we wel vasthouden is het format van twee rapidpartijen (tegen dezelfde tegenstander) per ronde, met het speeltempo van 20 minuten per partij en 10 seconden increment. Die partijen kunnen dus fysiek in de woonkamers gespeeld worden of vanuit de woonkamer via Lichess, net waar de spelers behoefte aan hebben.

Hoe werkt het PK Woonkamer Open?

  1. Je schrijft je eenmalig in voor het toernooi (zie onderaan deze pagina). 
  2. Alle deelnemers ontvangen per mail contactgegevens van andere deelnemers. Bewaar deze mail goed. 
  3. In de week die aan een ronde vooraf gaat kun je je aanmelden voor de volgende ronde. Dit kan van maandag t/m zondag. Aanmelden kan op het formulier op de rondepagina (zie hier de pagina van ronde 1)
  4. Elke week wordt de indeling op maandag op de website gepubliceerd. De indeling proberen we zoveel mogelijk op basis van saldo en speelvoorkeuren te doen. 
  5. Benader je tegenstander snel en spreek die week af om online of offline met elkaar twee partijen (wit & zwart) te schaken. 
  6. De winnaar geeft de uitslag uiterlijk zondag door op het uitslagenformulier dat je bij alle rondepagina’s vindt. Stem bij 1-1 even af wie de uitslag doorgeeft.
  7. Dit verloopt zo 9 weken lang. Ronde 1 start op maandag 18 januari en ronde 9 eindigt op zondag 21 maart. Elke week kun je kiezen of je meedoet. 

Online en offline

Om het toernooi ook aantrekkelijk te maken voor schakers die minder plezier beleven aan online schaak, wil de organisatie het mogelijk maken dat deelnemers hun tegenstander thuis in hun woonkamer uitnodigen om de match offline te spelen. Er wordt alleen offline gespeeld als beide spelers dat willen, en het corona-technisch mogelijk is.

Spelers spreken met elkaar af waar, hoe en wanneer ze spelen. Daar hebben ze maximaal een week de tijd voor. Om de partijen in lichess te spelen, daag je je tegenstander daar uit. Hoe het uitdagen en het accepteren van een uitdaging werkt, en hoe je de klok instelt, vind je hier:

Hoe daag je iemand uit in lichess en hoe accepteer je een uitdaging?

Het speeltempo van het PK Woonkamer Open is 20 minuten + 10 seconden increment. Verder is er de mogelijkheid om een digitale klok van PK te lenen. Neem hiervoor even contact op met Niels of Gerben. 

Aanmelden per week (voor 17 jan)

Ronde 1 loopt van maandag 18 t/m zondag 24 januari. Aanmelden voor ronde 1 kan t/m zondag 17 januari. Dit kun je doen (nadat je je voor het toernooi ingeschreven hebt onderaan deze pagina), op de websitepagina van ronde 1.

Uitslagen doorgeven

De winnaar geeft de uitslag voor zondag door op het uitslagenformulier dat je bij alle rondepagina’s vindt. Stem bij 1-1 even af wie de uitslag doorgeeft. De uitslagen voor ronde 1 kunnen hier doorgegeven worden

Deelnemers PK Woonkamer Open

Het PK Woonkamer Open staat open voor Keresianen, schakers van andere Utrechtse verenigingen en PK-sympathisanten. De ingeschreven deelnemers zijn:

(Na het invullen van het formulier kan het enkele minuten duren voordat het hier getoond wordt.)

Schrijf je in voor het PK Woonkamer Open (voor 17 jan)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.