Kerst-Nieuwjaar OplosToernooi Hoogland 2020

Voor wie weer eens wat langer dan 5 seconden over een zet wil nadenken, wil werken aan zijn of haar tactische vaardigheden én een avond wil genieten van mooie schaakstellingen, heeft Wim Velker, namens schaakvereniging Hoogland, weer een ‘oplostoernooi’ georganiseerd. Hieronder vind je de aankondiging van Wim.

Beste Oplosvrienden,

Nederland maakt de ernstigste lock-down periode door sinds de pestepidemie van 1594. En nu ook nog tijdens de periode die ‘De Feestdagen’ wordt genoemd. Zeker, we kunnen naar The Queen’s Gambit gaan kijken of nog beter naar ‘Leve de Koningin’ met een geweldige Monique van der Ven, maar het beste is toch om zelf bezig te zijn. Daarom, om de loze dagen tussen Kerst en oudjaar door te komen, organiseert de schaakclub “Hoogland” een volgend oplostoernooi, het KNOTH 2020 (Kerst-Nieuwjaar OplosToernooi Hoogland 2020). Graag nodig ik jullie uit hieraan mee te doen.

Het on-line toernooi wordt gehouden op maandag 28 december van 20.00 tot 22.00 uur. Zoals gebruikelijk bij de oplostoernooien van Hoogland (in de zaal of on-line) zijn er 9 opgaven. Deze bestaan uit 3 tweezetten, 2 driezetten, 2 meerzetten, een helpmat en een zelfmat. Per opgave vallen er maximaal 5 punten te verdienen. Het niveau van de opgaven is wat in de internationale wedstrijden B-niveau wordt genoemd.

Als het je wat lijkt je los te rukken van de familie en even de wereld te beperken tot 64 velden, meld je dan aan op wimvelker@hotmail.com.

Met groet,
Wim Velker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.