Hoe daag je iemand uit in lichess en hoe accepteer je een uitdaging?

Als je iemand wilt uitdagen in lichess, heb je zijn of haar lichess gebruikersnaam nodig. Als je die hebt, kun je de ander uitdagen op de manier zoals hieronder beschreven. In dit voorbeeld is gekozen voor een partij met tempo: 20 minuten en 10 seconden increment (’20+10′). Dat is het tempo van de eerste twee partijen in het Kees Vreeken Knock Out toernooi. De armageddon partij is iets lastiger omdat wit 10+3 heeft en zwart 7+3. Dat kun je niet instellen in lichess. Een manier om het toch mogelijk te maken is om voor beiden 7+3 in te stellen. Bij de start van de partij geeft de zwartspeler wit 3 minuten extra door 12 keer op ‘Geef 15 seconden’ te klikken:

Uitdaging aanmaken

 1. Ga naar lichess.org, klik op ‘AANMELDEN‘ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Klik rechts bovenin het scherm op het loepje en type de gebruikersnaam van je tegenstander in
 3. Als lichess de naam heeft gevonden, kun je deze aanklikken:

  Naam tegenstander intypen

  Klik op het plaatje om te vergroten

 4. Klik vervolgens op de gekruiste degens om een uitdaging aan te maken:

  Klik op het plaatje om te vergroten

 5. Stel met de schuifbalkjes de minuten en increment in, klik ‘Met rating’ (tenzij je de partij niet wil laten meetellen voor je lichess rating) en klik op de witte koning als jij wit hebt, en op de zwarte als je met zwart speelt.
  N.B. Als je nog geen kleur overeengekomen was met je tegenstander, kun je op de middelste koning klikken. lichess kiest dan random een kleur. Als je dit in de tweede partij ook doet, laat lichess je automatisch met de andere kleur spelen.
 1. Nu is het wachten tot je tegenstander de uitdaging heeft geaccepteerd:

Uitdaging accepteren

Als je op bovengenoemde manier bent uitgedaagd voor een lichess partij, accepteer je de uitdaging als volgt.

  1. Rechts bovenin zie je bij de gekruiste degens een rode ‘1’ verschijnen. Als je weet dat je tegenstander je heeft uitgedaagd, maar je ziet die rode 1 nog niet, moet je misschien je browser even verversen (meestal is dat met de functietoets ‘F5’)
  2. Klik op die degens. Als je met je muis wat naar beneden beweegt, verschijnt het groene vinkje waarmee je de uitdaging kunt accepteren:
  3. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.