Do 15 okt: Chess Norway Kibitz met Xander & Lichess clubavond

Link Zoom
Link Toernooi

Beste Keresiaan,
Aanstaande donderdag, 15 oktober, gaan we helaas niet fysiek schaken ivm de aangescherpte Corona-maatregelen. Wel hebben we direct een mooi online aanbod voorbereid in de vorm van gezamenlijk Kibitzen over het Altibox Chess Norway toernooi onder aanvoering van Xander Wemmers! Dit wordt gevolgd door een ‘snelrapid’ toernooi op lichess. Alles uiteraard bijgestaan met een extra lange Zoom-sessie.

17-20 uur: Chess Norway Kibitz met Xander!

Aanstaande donderdag staat de Zoom al vanaf 17:00 uur open om samen naar naar Altibox Chess Norway te kijken en te kibitzen, met deskundig commentaar van Xander. Zoals je wellicht gezien hebt, is in het Noorse Stavanger weer eens een ‘gewoon’ schaaktoernooi bezig. De spelers bestrijden elkaar gelukkig weer op een normaal bord. Behalve wereldkampioen Magnus Carlsen is ook de nummer twee van de wereld, de Amerikaan Fabiano Caruana van de partij. Daarnaast nog de Armeniër Levon Aronian, de Pool Jan-Krzysztof Duda, het Iraanse fenomeen Alizera Firouzja en het Noorse talent Aryan Tari. Alle deelnemers spelen een dubbelrondige zeskamp. Mocht een partij in remise eindigen, dan volgt er onmiddellijk daarop een Armageddon-vluggertje om te bepalen wie toch aan de goede kant van deze puntendeling komt te zitten. Het was dit toernooi waarin Carlsen onlangs zijn ongeslagen record-streak van 125 partijen moest beëindigen.

Link Zoom met Kibitzer Xander

20 uur: Zwitsers toernooi op Lichess.org

Om 20 uur start het zwitsers snelschaaktoernooi op lichess. Het toernooi bestaat uit 8 rondes van 5min + 5sec. Later instromen en rondes pauzeren is mogelijk. Als je je aanmeldt voor het toernooi (dat kan nu al!), word je automatisch ingedeeld in de eerste ronde. Om mee te doen, dien je op Lichess eenmalig lid te worden van S.V. Paul Keres. Dat kun je hier doen.

Link Toernooi

Zoom: praten, chatten en kijken tijdens toernooi

Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kibitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken. De sessie staat de hele avond open en je kan er dan elk moment inspringen. Wil je liever niet dat iedereen je woonkamer binnen kijkt? Zet dan je video uit of kies een vrolijke achtergrond!

Link naar Zoom (elke donderdag dezelfde)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.