Teambattle zondag 4 oktober: gewonnen door Paul Keres!

Een snelle update: de teambattle is gewonnen door Paul Keres! De hele avond was er sprake van een wedloop tussen Schaakstad Apeldoorn en Paul Keres. Zeker het laatste half uur stroomde de Zoom vol met kreten als “vijf punten voor” en “drie punten achter”, en om 21.59 (met nog diverse partijen bezig, alles na 22.00 telt niet meer) was het spannender dan welke presidentsverkiezing dan ook. Uiteindelijk ging PK met 278 en Apeldoorn met 276 punten over de finish.

Via de link hieronder is te zien wie de punten maakten. Sinds de komst van de AVG durf ik niets meer, dus ik houd het bij nicknames: Nondrovski, Federtiu, LDBoutens, Triple_J, Gerb_n, Katinbakkie, JanBoel, adrianpascal, DolleMina, Opti73, wesjuh1991, joris01, Harryateu, Bollardino, jp49, WitteVanHaemstede, Juutje76, RP-PK en Popupuiyt hebben elk op hun manier bijgedragen aan het succes. Of het nu was door veel punten te scoren, lastige Apeldoorners te verslaan of wijsheden in de Zoom te knikkeren: we hebben het samen gedaan.

Een uitgebreider verslag volgt.

[einde van deze update van Jan Jaap]

Link naar het toernooi op lichess.org
Link naar de Zoom! sessie

Zondag 4 oktober vindt de eerste teambattle van het nieuwe seizoen plaats. We hopen weer op veel Keresianen! Wekelijks doen we met Paul Keres mee met deze zondagse teambattle voor clubs. Net als vorig seizoen kunnen we tijdens het toernooi online contact houden in een Zoom sessie.

Wat is het?

Elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 uur wordt er op lichess een snelschaaktoernooi gehouden met een tempo van 3min+2sec. Het toernooi is een teambattle: Elke poule bevat 8-10 teams van verschillende schaakclubs en de leden van de betreffende clubs spelen tegen leden van de andere clubs in de poule. De scores van de beste 10 (de 10 ‘Leaders’) worden opgeteld tot een totaalscore per club. Je kunt altijd later instappen en eerder stoppen.

Nog niet eerder meegedaan?

Om mee te doen aan het toernooi, dien je eenmalig lid te worden van Paul Keres op lichess:

 1. Als je nog geen lichess account hebt, maak dat dan eerst aan via lichess.org > Aanmelden (rechts bovenin) > Registreren.
 2. Als je een lichess account hebt aangemaakt, en je bent ingelogd, kun je je via deze link aanmelden voor het ‘team’ Paul Keres:
  https://lichess.org/team/sv-paul-keres. Na aanmelden word je snel toegelaten.

Vervolgens kun je meedoen met de Teambattle door je bij het toernooi aan te melden:
Klik hier en vervolgens op ‘Deelnemen’ om je op te geven voor het toernooi van zondag 4 oktober.

Zondag hebben we ook een Zoom link open staan om te kiebitzen:

Zoom: praten, chatten en kijken tijdens toernooi

Het clubgevoel wordt nog meer benaderd als je de anderen kan zien, als je kan kiebitzen bij andere partijen en opmerkingen plaatsen en als je (zelfs) kan praten. Dit kan met het eveneens gratis programma Zoom. Een account is niet nodig en er hoeft niets geïnstalleerd te worden om aan te haken. De sessie staat de hele avond open en je kan er dan elk moment inspringen. Wil je liever niet dat iedereen je woonkamer binnen kijkt? Zet dan je video uit of kies een vrolijke achtergrond!

Link naar Zoom (dezelfde als die van vorig seizoen)

Vragen?

Voor alle digitale vragen of verzoeken kun je terecht bij redactie@paulkeres.nl.

One thought on “Teambattle zondag 4 oktober: gewonnen door Paul Keres!

 1. Het was inderdaad een enorm success, al waren we op papier wel de lichte favoriet.
  Het leek spannend maar dat was het uiteraard niet en dat komt omdat die laatste partij binnen de laatste 6 minuten nooit meetelt voor het eindklassement.
  Mijn overwinning op Papagayo ( 2500 laag) telde daardoor bijvoorbeeld niet mee, met als extra bijkomend neveneffect dat onze jongste bediende mij in het totaalklassement ook nog wist voor te blijven. En ik hoorde van Driewerf Jurk dat zijn laatste ronde overwinning op een Koe uit Apeldoorn daarom ook niet meetelde…
  Enfin, de 11e wederom een gevecht.
  De meeste hedendaadse vloggers van begin 20 hebben het dan over ‘Epische Battles’…
  Ik hou het liever op 6 Leffe Blond en wat IM’etjes meppen. Al vergat ik gisteren te winnen van IM Burg.

  Tot de 11e.
  Ik zal oud worden; voor dat kwaken op Zoom heb ik natuurlijk helemaal geen tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.