Erik Corneth in Hoorn

Sinds de corona-crisis hebben we nog nooit zo veel geschaakt als afgelopen periode, maar alleen online. Alle fysieke evenementen werden geannuleerd. Zo werd de competitie na zes ronden stopgezet, de zomertoernooien gingen niet door, en ook ons eigen OKU wordt een jaar overgeslagen.

Afgelopen weekend kon er wel weer geschaakt worden bij het Oscar Romero Open Hoorns Kampioenschap. Onze club werd daar vertegenwoordigd door Erik Corneth. Voor het eerst in een A-groep trof hij het niet met de soms pittige tegenstanders. Maar de score van 1 uit 4 (en een bye en een vrije ronde) scoorde hij ongeveer conform verwachting.

De partijen tegen Danny de Ruiter, Michaël van Liempt en Henk-Jan Visser gingen helaas verloren, maar Erik haalde wel de scalp van Marc Overeem binnen. Na een goed gespeelde opening verliep de afwikkeling als een jojo, maar aan het eind zat Erik aan de goede kant.

Heb je ook honger naar een echte partij op een echt bord met een levende tegenstander tegenover je in plaats van een computerscherm, dan ben je a.s. donderdag 3 september van harte welkom bij onze proefavond.

Meer info: http://paulkeres.nl/?p=18995
Aanmelden: http://paulkeres.nl/?p=18972

One thought on “Erik Corneth in Hoorn

 1. Ik heb het toch maar eens even opgezocht en de Dikke van D. zegt over scalp het volgende;

  Behaarde schedelhuid, die vroeger met name door indianen van het hoofd van hun vijanden werd afgestroopt en als trofee meegenomen.
  Of,

  Afgestroopte huid met haar, of afgehakte hoofdhuid met haar, of huid met hoofdhaar of haar met hoofdhuid.

  Je kan een hoop van Marc O. vinden en zeggen, maar niet dat ie haar op zijn hoofdhuid (nog) heeft. De auteur van dit stukje zal het moppig geklonken hebben gevonden, maar hij bedoelde natuurlijk te zeggen dat winnen van Marc O. een aardige trofee is, en niet dat dit een fraaie scalp is, want scalp dekt nou precies in het geval van Marc. O. niet de lading.

  Als ik met de hoofdhuid zonder haar van Marc O. ( en dat is een keer of 100 het geval geweest) thuis zou komen, zou mijn eega niet heel enthousiast zijn schat ik zo in. “jij ook met je malle schakersfratsen”. Zoiets. Maar dit geheel terzijde.

  Daarnaast is Marc O. natuurlijk allang niet meer de sterke speler uit vroeger tijden. 2050 fide zal het nu zo’n beetje zijn. Maar zo’n titel is natuurlijk voor het leven. Dit in tegenstelling tot de begroeiing op de hoofdhuid.

  Moedig voorwaarts allen!
  De herfst van 2020 belooft nog een somber kwartaal te worden voor de schakertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.