*18-Juni: update met voorstel KNSB* Externe Competitie 2020-2021: Belangrijke datums & 12-juni mailing

Enkele belangrijke momenten richting komend seizoen op een rijtje:

27 Juni: Bondsraad KNSB waarin wordt besloten over de vormgeving van de KNSB competitie 2020-2021. *Update 18 Juni: het voorstel dat besproken gaan worden kan hier gelezen worden.*
Juli: Inventarisatie binnen Paul Keres, dan kan elk lid aangeven of hij of zij extern wil spelen
15 Augustus: Uiterste aanmelddatum voor de KNSB teams (op basis van de interesse, geven we de teams op)
31 Oktober: 1e ronde van het seizoen 2020-2021

Zie ook deze post van de KNSB.

Hieronder de meest recente mailing van de KNSB (die van 12 juni) met feedback over de landelijke enquete en tevens met een aankondiging dat er gewerkt wordt aan een schaakprotocol.

Uitkomst peiling verenigingen over opstarten KNSB competitie
In mei 2020 is een enquête uitgezet om de draagkracht te peilen voor drie manieren om de competitie te organiseren. De helft van de verenigingen heeft de vragenlijst gedeeltelijk (96) of geheel (141 verenigingen) ingevuld. Optie A is een competitie waarbij alle teams thuis bijeenkomen. Het spel wordt online gedaan. Optie B is een competitie gespeeld volgens het protocol met twee borden per partij. Optie C is een competitie zoals we gewend zijn. Wanneer optie C niet mogelijk is wat heeft dan uw voorkeur?

Optie A had 20% steun, Optie B 40% en 40% wist het nog niet. Bijna iedereen wil terug naar zoals het was. De online variant voor de KNSB Beker wordt gesteund door ongeveer 40% van de verenigingen. Conclusie: uit de enquête blijkt overduidelijk dat online varianten niet tot matig gesteund worden, men wil een echte schaakbeleving met een tegenstander aan de andere zijde van het bord.

Binnensporten NOC*NSF protocol – nieuw schaakprotocol volgt
Een nieuwe versie van het algemene NOC*NSF sportprotocol voor de binnensporten ligt ter goedkeuring bij het RIVM. NOC*NSF verwacht dat dit protocol in week 25 gepubliceerd wordt. De meest actuele versie staat steeds op nocnsf.nl/sportprotocol en op de corona overzichtspagina op schaakbond.nl. De KNSB heeft een nieuw schaakspecifiek protocol geschreven. Dit protocol zullen wij met de clubs delen wanneer we de noodzakelijke goedkeuring hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *