Schaakfilm(pje): de keuze van Peter L.

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten. Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Zolang de voorraad strekt zetten we ze (vanaf nu) elke zondag op de site. Een rubriek voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl. Alle schaakfilmpjes vind je via deze link.

Explicatie van Peter

 

Als Kramnik uitleg geeft in de opening, dan lijkt het opeens zo makkelijk. In een enkele zin vertelt hij waarom de zijvarianten niet goed zijn en de hoofdvariant de beste is.

Dan lijkt het alsof je het zelf ook zou kunnen op die manier.

Als hij vervolgens vertelt wat hij allemaal heeft uitgerekend in de partij, dan blijkt het toch wat minder makkelijk om na te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.