Schaakfilm(pje): de keuze van Marijn

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten. Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Zolang de voorraad strekt zetten we ze elke woensdag en zondag op de site. Een rubriek voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl. Alle schaakfilmpjes vind je via deze link.

Explicatie van Marijn

Youtube heeft veel moois te bieden, van educatieve video’s (zoals deze over AlphaZero) tot hele films (zoals een van mijn lievelingsfilms als klein kind: de schaakkoningin). Voor mij is youtube tegenwoordig vooral een bron van vermaak, het liefst kort zodat het even tussendoor kan. Vaak zijn dat dan filmpjes met een stukje humor en heel soms gaat dan ook nog over schaken, zoals dit filmpje van komiek Brian Regan die de schaakregels maar apart vindt.

Vaak echter zijn het ook gewoon toffe filmpjes en mijn keuze valt in deze categorie. Wij weten allemaal hoe mooi het schaakspel is en hoe spannend een wedstrijd is, ik heb dat nooit beter verbeeld gezien dan in onderstaande commercial voor de NBA!

 

One thought on “Schaakfilm(pje): de keuze van Marijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.