KiNG Keres Blitz #1: Drukste ‘clubavond’ ooit

De eerste clubavond die fysiek niet door kon gaan werd op 19 maart direct de drukste ‘clubavond’ ooit! In samenwerking met SG KiNG uit Tilburg organiseerden we de eerste ‘KiNG Keres Blitz‘, een twee uur durend snelschaaktoernooi op Lichess. Maar liefst 184 deelnemers deden hier aan mee, waaronder veel Keresianen.

SG KiNG deed verslag over het verloop van het toernooi dat gewonnen werd door de speler ‘Quarantaine’. Via de link kom je erachter wie er nu precies heeft gewonnen.

De voorbereidingen

Een groot aantal Keresianen schaakte voor het eerst op Lichess en voor velen was de online toernooivorm een primeur. Men zat tijdig klaar en de voorbereidingen mochten er zijn:

 

De quotes

We vroegen enkele snelschakers naar hun bevindingen:

Ja was erg leuk. Moeten we vaker doen 😁 – IM PKX

Een streak?? Mijn god, wat áls ik dit alles geweten had…Ik vond het genieten! Wat mij betreft gaat het voorlopig door, althans zolang corono ons belemmeringen oplegt.
De variatie van spelers en van speelstijlen, maar vooral de snelheid waarin het toernooi zich voltrok vond ik aantrekkelijk. Ik was zo in de mood dat ik tot vannacht 3 uur ben doorgegaan. Niet omdat ik moe was maar omdat ‘Hr. H. Anderssen’ wilde gaan slapen. – HarryateU

Leuk, maar wel erg pittig. Na 21:00 heb ik amper nog een fatsoenlijke zet gedaan. Het zou mooi zijn als je beter kon zien wie wie was. Nu zie je dat bij sommigen wel, of kun je beredeneerd gokken – Jasper1234321

Ik vond het geinig, doe de 26e ook weer mee, maar de jeugd schaamt zich tegenwoordig voor geen uitspraak meer. Redelijk schokkend wat ik allemaal voorbij zag komen. – DeBouter

Ja was erg leuk! Enorme animo en tegen best wat bekenden gespeeld (voor zover ik dat uit de naam kon halen). Dat berserken was nieuw voor me, paar keer gedaan maar werkte meer tegen me dan voor me 😬 – Juutje76

Sterkste toernooi waar ik in tijden aan heb meegedaan! Met 1 uit 5 nog twee 2400+-spelers tegen krijgen maak je niet vaak mee. Maar uiteindelijk Niels Ondersteijn nog mogen kraken dus mijn toernooi is sowieso goed!Davov

Goedemorgen. Ik vond  het leuk om mee te doen. Geen technische problemen of vertraging in de verbinding. Ik zag alleen de berserk optie niet zo snel. Door de grote hoeveelheid partijen achter elkaar en het naar een beeldscherm turen werd het wel een tikje vermoeiend maar dat zal misschien voor meer mensen gelden en ik ben ook behoorlijk verkouden. Heb me uitstekend vermaakt. Iets van 5.5 uit 19 meen ik. Gaat wel eens slechter. En eindstation hoger dan beginrating.😃 – RP-PK

Ik vond het een fijn toernooi, alhoewel mijn spel niet al te best was. En denk dat het ook kwam doordat ik het commentaar kanaal van Erik aan had staan, waardoor je toch meer het gevoel kreeg dat je met meer mensen tegelijk aan het spelen was. Best gezellig zo. – jp49

 

Banter Blitz

Erik Biemans, voorzitter van SG KiNG en fanatiek snelschaker, deed mee aan beide toernooien en streamde tegelijk. Hierbij werd hij oa bijgestaan door GM Dimitri, GM Burg en onze eigen David! Bekijk de video hieronder terug. Had Jan Poppelaars kansen voordat hij gevlagd werd?!

Bekijk KiNG Keres Blitz on Lichess.org van MRHZ op www.twitch.tv

Donderdag KiNG Keres Blitz #2!

Het toernooi van komende donderdag vind je hier.  Alle informatie hierover lees je uiteraard op onze site. Halen we 200 deelnemers?

2 thoughts on “KiNG Keres Blitz #1: Drukste ‘clubavond’ ooit

 1. Het was inderdaad in meerdere opzichten een bijzonder toernooi;

  Als 3 kabinetten Rutte iets pijnlijk heeft blootgelegd is het wel de behoefte aan aalmoezeniers en mantelzorgers in de schaakwereld. Ik dacht dat altijd dat het gemiddelde PK-lid al erg was in dit opzicht, maar wat er op zo’n digitaal toernooi afkomt spant zo mogelijk de kroon.
  Absolute ‘ winnaar’ in deze was ene Chess-papi; het jongemens werd zo’n beetje na elke 5 minuten voor 10 minuten geschorst. Wat een pijn en verdriet. Vroeger kreeg je dan wat tikken. Tegenwoordig vinden we schijnbaar alles volstrekt normaal, want er is niemand die er aanstoot aan neemt.

  Het 2e eigenaardigheidje betrof het ‘ berserken’; omdat ik al enige jaren niet actief meer schaak, dacht ik dat iemand zijn door de sief aangetaste meiske had meegenomen, maar het betrof hier tijd inleveren voor aanvang van de partij, in de hoop op dubbele punten. Evert R. spande in dit opzicht wel de kroon; het jongmens moet in woord en daad nog zindelijk worden, maar met veel aplomb werd er dus met 2.5 minuten minder gestart. Ik hoef de oplettende lezer vast niet uit te leggen hoe deze partij afliep, al is partij in deze nog een groot woord.

  Ik word oud, de ogen kunnen 2 uur scherm en digitale herrie niet goed meer aan; tot 3 ronden voor het einde leek plek 8 nog een aardige klassering te worden. Helaas.
  Bij leven en welzijn ben ik er de 26e wederom bij. Dit keer wel met oordoppen in en een zonnebril op. Of is er een mogelijkheid om die digi-bijdragen uit te zetten?

  Groet,

  Lukas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.