Drie PK’ers in Cannes – vanmiddag 15 uur FM(!) Evert live

Deze week zijn drie Keresianen naar het zonnige zuiden afgereisd om in Cannes een toernooi te spelen. De eerste drie ronden zijn reeds gespeeld.

Niels begon met twee overwinningen, maar verloor helaas de derde. Net toen het leek dat hij alles gekeept had, overzag hij een mooie zet van zijn tegenstander en kon opgeven.

1..b6? (1..e5) 2. c6!
Vanmiddag speelt hij met wit tegen FM Enzo Mazzella (2273).

Evert heeft twee keer met zwart gewonnen en met wit remise gespeeld. 2,5 punt dus. Daarmee heeft hij voldoende rating gewonnen om de 2300 te passeren en kan daardoor de FM-titel aanvragen. Gefeliciteerd! Vanmiddag speelt hij met wit tegen IM Sebastien Joie (2421). Deze wedstrijd kan vanaf 15 uur live gevolgd worden via Chess24 of Followchess.

Jan Jaap trof het de eerste ronden niet met de indeling. Na 5,5 uur zwoegen tegen een 2400+ speler in de eerste ronde, kreeg hij ook in de tweede ronde een 2400+ speler. Het herstel is echter ingezet met een remise in de derde ronde. Ongetwijfeld gaat hij vanmiddag er weer alles aan doen om zijn eerste overwinning te boeken. Mouneim Bourhaleb (2108) zal dan zijn slachtoffer moeten worden.

Succes, heren!

Naschrift: Het bericht blijft zo wat hangen, maar het gebrek aan follow up doet terecht vermoeden dat er geen potten gebroken werden door onze mannen. Dan er maar een zonvakantie van gemaakt:Het publiek is een beetje koukleumerig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.