Hoogovens 2020 zit er weer op (*update partijfragmenten)

Het Tata Steel Chess Tournament (maar wij mogen Hoogovens zeggen) is klaar. Zoals altijd waren er veel clubgenoten te vinden. Een kort overzicht inclusief de eindstanden.

Het eerste onderdeel waren de weekendvierkampen. Op het hoogste niveau wist Tim groep 1B te winnen met 2 uit 3. Joris K. en Arjon zaten gezellig bij elkaar in 2J, met succes (3 uit 3!) voor Joris en het omgekeerde voor Arjon. Elmer kwam in 2O tot 1,5 uit 3, net als vaste deelnemer Jaap v.O. in 3W. De Goudse afvaardiging haalde 1 uit 3: Ton in 5E en Ti in 7P.

De dagvierkampen waren minder in trek bij de Keresianen, maar aspirantclubkampioen Dirk deed wel meteen mee in de hoogste groep: keurig 2e met 2 uit 3, met een winst op oud-lid en tweevoudig clubkampioen Frans Konings. In groep 6K wist Roel de derde plek te veroveren.

De tienkampen zijn voor de echte bikkels. Mark S. startte slecht in 2B, maar eindigde prima: 5,5 uit 9, net als Jeroen F. in 2D: 6 uit 9. Leo haalde 50% in 3A, waar intern bezoeker Sander Taams tweede werd met 6 uit 9. Jeroen Bo. speelde ook in de 3e klasse, in 3B en scoorde 4 uit 9. Remises tegen de top, nullen tegen de staart en punten tegen de rest: een nivellerende werking! Arend kwam tot 5 uit 9 in 3F en liet fraai schaak zien. Hopelijk komt zijn torenoffer nog online. Tenslotte speelde Ger in 4A (4 uit 9) en Harm Theo in 4G (5 uit 9). De goede observator ziet dat er na de rustdag veel beter is gescoord dan daarvoor: we zijn benieuwd naar het geheim. Tenslotte het NK journalisten: ik vermoed dat Kees en in mindere mate Peter vdB geen behoefte hebben aan belangstellende vragen naar de scores.

Partijfragmenten

Arend stuurde ons twee mooie partijen/fragmenten op. Allereerst een aardig matje. Hoe sloeg Arend in twee zetten toe?

Daarnaast stuurde Arend een mooie, strategische partij naar de redactie op die het naspelen zeker waard is.

Die masterclass was toch wel handig” – Aldus Arend.

Tim won in de vierkampen tegen Daniel Zevenhuizen met een prachtig dameoffer:

(de zetten kunnen meegespeeld worden op het bordje) 1.Txh6+ Kg8 (1…Lxh6 2.Dxe5+ Kg8 3.Lc3) 2.Dxe5!! Lxe5 3.Txg6+ Lg7 4.Lc3 en zwart gaat in 3 zetten mat.

Tot zover. Mocht er iemand over het hoofd zijn gezien, dan hoort de redactie het graag!

2 thoughts on “Hoogovens 2020 zit er weer op (*update partijfragmenten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.