Uit de historie: PK6 in beeld en geluid

Na het verschijnen van het jubileumboek leverde Richard Vedder terechte kritiek: waarom stond er nergens een PK6-verslag van de legendarische Leo Prins? En daar had hij natuurlijk gelijk in. Deze verslagen, die omschreven kunnen worden als een stream of unconsciousness, zijn uniek. Een willekeurig voorbeeld.

Leo woont al een tijdje in de wingewesten en nieuwe verslagen zullen er niet komen. Gelukkig heeft hij niet alleen teksten, maar ook beeld achtergelaten! Op zoek naar iets anders (zo gaat dat altijd) vond ik deze pareltjes. Het betreft de kampioenswedstrijd in 2009 tussen Paul Keres 6 en DBC 3, in De Bilt. Teamcaptain Leo had zichzelf ernaast gezet om de boel te filmen, het team dat speelt bestaat uit respectievelijk Youri Gerritse, Gerard Halve, Ritsaert Pel, John van Rooij, Paul van Oordt, Laurens Winkelhagen, Jan van Eck en Jeroen van Meerwijk.

Het werd een glorieuze 6-2 waarbij Paul van Oordt het laatste halfje binnentikte tegen Wim Kool, tegenwoordig lid bij ons. De wedstrijd werd door vrijwel alle spelers en supporters nabeschouwd op de woonboot van Jeroen, tot het ochtendgloren. Een vijftal fragmenten:

denken in stilte

kampioenschap bijna binnen

kampioenen!

spelers aan het woord

analyse in de boot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *