Elmer wint rapid toernooi in Buenos Aires!

Niet alleen op het Euraziatische vasteland wordt er door PKers geschaakt deze zomer! Elmer heeft een rapid toernooi in Buenos Aires (Argentinie) op zijn naam geschreven met 8.5/9!
Het halve punt kwam van een bye. 8/8 tegen ruwweg zijn eigen rating gemiddeld. Een puike prestatie!
Hij bleef daarmee onder andere Santiago Curia (2193) en Juan Carlos Ropresti (2146) met 7/9 en WIM Ayelen Martinez (2179) met 6.5/9 ruim voor. Laatsgenoemde is trouwens ook geen onbekende bij PK, want zij zat nog in de snelschaak finalegroep dit jaar!

Bekijk hier de volledge eindstand en hier de gedetailleerde resultaten van Elmer!

6 thoughts on “Elmer wint rapid toernooi in Buenos Aires!

 1. Na de kampioen van de Balearen hebben we nu dus eindelijk ook de kampioen van de eilandengroep zuid-Amerika in ons midden, en dit notabene in de stad waar Bernstein op zeer hoge leeftijd in een schitterende partij van een zekere Najdorf wist te winnen.
  Ik heb het vele vele jaren geleden reeds voorspeld: deze jongen heeft meer in zijn mars dan vakkenvullen bij een Zaansche grootgrutter en op de zaterdag wat onbeduidende potjes in PK 2 of 3 spelen. Hopelijk gaat het er nu eindelijk uit komen.
  Al vrees ik dat meiske van Veenendaal compleet andere ideeen heeft met manlief…

  Gelukkig heb ik morgen weer eens wat nieuwe teksten in het cafe: ‘ wisten jullie wel dat ik ooit nog eens de kampioen van Buenos Aires heb verslagen’!
  Een gezegend zomerreces aan eenieder vanaf Lytje Pole.
  En uiteraard Moedig Voorwaarts!

  Lukas

 2. Het is goed dat Lukas nog eens benadrukt dat wij oudjes nog duchtig van ons af kunnen bijten. Reshevsky verkondigde na winst op een jonge blaag:ïk mag dan oud zijn ,als je een vinger in mijn mond steekt bijt ik.Bravo!Bernstein was in dit toernooi 72 jaar,Najdorf 30 jaar jonger ,wat in de schaakwereld tegenwoordig stokoud is.De partij werd overigens in Montevideo gespeeld Donner schreef hierover:de getergde oude man haalde nog een keer vernietigend uit.Het jonge spul is gewaarschouwd!

 3. Ongetwijfeld een generieke uitspraak van oudjes.Reshevsky deed hem op latere leeftijd in een open toernooi,welke weet ik niet.Dit gaat een beetje aan de portee van mijn verhaaltje voorbij.

 4. Reshevsky die over de jonge Karpov zei dat hij niets van schaken begreep en beter iets anders kon gaan doen. Steinitz had in 1892 (als eerste?!) de opmerking over de bejaarde bijtreflex gemaakt.

 5. Over die Reshevsky had JH Donner ook nog wel een aardig stukje, iets met niet schaken op de sabbath en daardoor bij ongelukkige loting een vrije dag minder. Een aardig stukje vol beklag.
  Wat is de schaakwereld toch saai geworden.
  Maar we dwalen af.

  @ NM Jaap,

  Ik wist dat het Montevideo was maar het kwam me eerlijk gezegd wel goed uit. 🙂

  Moedig voorwaarts allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.