Peter Lombaers eindigt op 5/9 en 2400+ TPR in Portugese competitie

Onze man in Portugal speelt deze week de Portugese schaakcompetitie met zijn Portugese club Gx Porto. Er doen 10 viertallen mee. Dit is onder andere hier live te volgen dagelijks om 15:00 en 21:30 Nederlandse tijd op di en do met verder geen avondpartijen.
Gx Porto heeft 0MP en 4BP uit 3 wedstrijden en hoopt vandaag (woensdag) hun 1e overwinning te boeken. Alle drie de tegenstanders die Peter heeft getroffen tot nu toe waren grootmeesters. Peter heeft op 1 juli 1/3 tegen 2500+ gemiddeld.

Update Bert 18 juli 12:11: en de 4e ronde ging door een leerzaam ongelukje verloren. Het zijn tot nu toe lastige eindspelen waarbij het toch wel jammer is dat deze met een 30s increment uitgespeeld worden.

Update Jan Jaap 20 juli 10:57: we zijn weer wat rondjes verder en Peter gaat goed! Na al het elogeweld versloeg hij de mindere goden. Een betrouwbare bron (hijzelf) meldt dat 2 uit 2 voldoende is voor een IM-norm.

Update Evert 22 juli 07:47: Peter is de IM-norm net misgelopen met 1.5/2 in de laatste twee rondes. In ronde 8 ging zijn tegenstander in een spannende stelling, linea recta naar een ongelijke lopereindspel bij de eerste gelegenheid. Alsnog een heel sterk toernooi van Peter. Met ratingwinst, een TPR van 2400+ en enkele partijen tegen GM’s waar meer in had gezeten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.